LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 13 juni 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Dieuwertje Blok en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

De Sprekende Stad - Wie Rotterdam op een heel andere manier wil leren kennen, kan deze maand samen met theatergezelschap Bonheur op de fiets stappen. Op uitnodiging van Rotterdam 2007 City of Architecture maakt Bonheur 'De sprekende stad', een theatrale fietstocht langs vier bijzondere plekken in de stad. Het belooft een verrassende tocht te worden langs schuilplaatsen van geheimen, en paleizen vol herinneringen. Dramaturg en schrijver van 'De sprekende stad', Lex Bohlmeijer, komt in Desmet Live vertellen over deze bijzondere theatervoorstelling.

Documenta - Aankomend weekend gaat het grootste moderne kunstfestival van Europa van start, Documenta. Dit festival wordt maar eens per vijf jaar gehouden in het Duitse Kassel. Centraal staat dit jaar de vraag: "Is kunst de sleutel tot globalisering?" Dieuwertje Blok praat hierover met Jelle Bouwhuis, curator van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Vaste onderdelen:

Buitenlandse correspondenten - De Duitse journaliste Annette Birschel praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit.

Huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van de roman 'Eindelijk de zee' van Thomas Verbogt, welke 24 mei verschijnt.

Live-muziek - De Live-muziek wordt vandaag verzorgd door Rik van den Bosch.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT