Gemeente Delft

Start werk Ruys de Beerenbrouckstraat

Woensdag 13 juni start de tweede fase van het werk aan de Ruys de Beerenbrouckstraat tussen het Westplantsoen en de Provinciale weg. Om de afsluiting van de Ruys de Beerenbrouckstraat zo kort mogelijk te houden, worden hier vóór de bouwvak (23 juli) al voorbereidingen getroffen. Daarnaast worden voor de bouwvak de riolering en de waterleiding in de Donker Curtiusstraat vervangen. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen verkeersomleidingen.

Woensdag 13 juni starten de voorbereidingen in de Ruys de Beerenbrouckstraat tussen het Westplantsoen en de Provinciale weg met de kap van de bomen. Begin 2008 komen hier nieuwe bomen voor terug. De kap duurt ongeveer drie dagen. Aansluitend gaan de stoepen open zodat Eneco en Openbare Verlichting hun kabels kunnen verleggen. De kabels komen te liggen waar eerst de bomen stonden. De werkzaamheden worden voor de bouwvak (23 juli) afgerond. Tijdens het werk kan het verkeer gebruik blijven maken van de Ruys de Beerenbrouckstraat. Alleen voetgangers worden via de Mijerstraat omgeleid.

Omstreeks 18 juni wordt gestart met de vervanging van de riolering en de waterleiding in de Donker Curtiusstraat. Ook dit werk wordt nog voor de bouwvak afgerond. De achterliggende straten en de Albert Heijn blijven in deze periode voor al het verkeer bereikbaar.

Na de bouwvak wordt de riolering in de Ruys de Beerenbrouckstraat tussen het Westplantsoen en de Provinciale weg vervangen. Dat deel van de straat gaat dan dicht voor al het verkeer. De omleiding voor het autoverkeer loopt via de Provinciale weg, Westlandseweg en de Phoenixstraat. Voor voetgangers en fietsers is de omleiding via de Mijerstraat. Wanneer alles volgens planning verloopt, gaat de straat voor de Kerst weer open voor het autoverkeer. Begin 2008 worden nieuwe bomen geplant en de aanleg van de fietspaden en de stoepen afgerond.

Actuele informatie over het werk is te lezen op het wijkweb www.wijkweb.delft.nl/hofvandelftenvoordijkshoorn/ en op het informatiepaneel in de Albert Heijn aan de Donker Curtiusstraat.

Noot voor de redactie (