Persmomenten CoP14 CITES 11-15 juni Den Haag

Voor de tweede week van de conferentie over de handel in bedreigde wilde planten en dieren, de CoP14 CITES die in het World Forum Convention Center in Den Haag gehouden wordt, is een aantal persmomenten gepland.

Woensdag 13 juni: 10.00-17.00 uur

Ministeriële Rondetafelconferentie CoP14, zaal Amazon

Voor het eerst in de geschiedenis van het CITES-verdrag wordt een ministeriële rondetafelconferentie georganiseerd. Nederland als gastland voor de cop14 CITES heeft hiertoe het initiatief genomen. Er wordt gesproken over versterking van politiek commitment voor implementatie en handhaving van CITES. daarnaast wordt stil gestaan bij de toegenomen handel in houtproducten van verschillende houtsoorten en producten van verschillende marine soorten. Ook de rol van CITES in relatie tot andere internationale overeenkomsten en afspraken is onderwerp van gesprek.

Deze vergadering, waar zich 50 ministers voor hebben aangemeld, is besloten.

Er is van 10.00 -10.10 uur gelegenheid voor fotograffen en tv-camera's om opnamen te maken in de zaal Amazon.

Woensdag 13 juni: vanaf 17.15 uur

Persconferentie, zaal South America

Minister Verburg geeft vanaf 17.15 uur een persconferentie over de resultaten van de ministeriële rondetafelconferentie.

Vrijdag 15 juni: 12.30 uur-13.30 uur

Persconferenties, zaal South America


- 12.30 -13.00 uur: VN-Persconferentie over dde resultaten van de CoP14 CITES door minister Verburg als voorzitter van de CoP14 CITES en dhr. Wijnstekers, Secretaris-Generaal van CITES-secretariaat (in het Engels)


- 13.00-13.30 uur: NL-persconferentie over de resultaten van de CoP14 CITES door minister Verburg als voorzitter van de CoP14 CITES en dhr. Wijnstekers, Secretaris-Generaal van CITES-secretariaat (in het Nederlands).

Vrijdag 15 juni: rond 15.00 uur

Laatste plenaire sessie, zaal Prins World Forum Theatre Ergens tussen 15.00 en 16.00 uur zal de CoP14 CITES officieel worden afgesloten. Een korte terugblik op de resultaten van deze conferentie zal dan door Minister Verburg en de Secretaris-Generaal van CITES worden gegeven, waarna de bijeenkomst officieel wordt gesloten.

Er is gelegenheid voor fotografen en tv-camera's om van deze afsluiting opnamen te maken.

Persbriefings tijdens lunchtijd (maandag, dinsdag en woensdag)

De VN/CITES-secretariaat organiseert bijna iedere dag tijdens lunchtijd een persbriefing waarin internationale deskundigen een beeld schetsen van een nader te bepalen onderwerp. Deze briefings worden gehouden in de zaal South America vanaf 12.30 uur. Voor meer informatie over de onderwerpen kunt u contact opnemen met VN/CITES-persvoorlichter Michael Williams 06-22293372.

Vertegenwoordigers van de media die geaccrediteerd zijn, zijn van harte welkom bij deze bijeenkomsten. U dient ruim op tijd aanwezig te zijn in het WFCC, Churchillplein 10 in Den Haag in verband met beveiliging en accreditatie-check.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed