Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 9 juni 2007

Met plaquette op stadhuis wordt Rotterdam Architectuurplaquettestad nummer 1

Tijdens de bijeenkomst De Nieuwe Wederopbouw van Rotterdam overhandigt de bedrijfsledencommissie Vereniging Vrienden van het NAi het boek Rotterdam Architectuurplaquettestad nr. 1 aan wethouder Hamit Karakus. Wethouder Karakus onthult tijdens deze bijeenkomst op 13 juni 2007 ook de NAi Architectuurplaquette aan het stadhuis van Rotterdam.

Dit jaar wordt er een aantal bijzondere evenementen georganiseerd in het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture. De Vereniging Vrienden van het Nederlands Architectuurinstituut (VVNAi) neemt hier ook aan deel. Op woensdag 13 juni 2007 organiseert de bedrijfsledencommissie VVNAi in het Stadhuis van Rotterdam de bijeenkomst De Nieuwe Wederopbouw van Rotterdam. De bijeenkomst is bedoeld om de bedrijfsleden en de deelnemers aan het architectuurplaquette-project kennis op te laten doen van actuele ontwikkelingen en vraagstukken op het gebied van architectuur, ruimtelijke ordening en stedelijke vernieuwing.

Rotterdam Architectuurplaquettestad nr 1
De bijeenkomst staat mede in het teken van Rotterdam Architectuurplaquettestad nr. 1. Het Architectuurplaquette initiatief van de VVNAi is een enorm succes gebleken. Al 125 plaquettes zijn besteld en verwachting is dat er dit jaar nog eens 125 worden besteld. Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening Hamit Karakus zal woensdagmiddag 13 juni een eerste proeve van het plaquetteboek, met daarin vermeld de tot nu toe bestelde Rotterdamse architectuurplaquettes en de deelnemers aan dit initiatief, in ontvangst nemen. Daarnaast zal de wethouder de NAi architectuurplaquette aan het stadhuis officieel onthullen.

Het inhoudelijk deel van de middag start om 15.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis. Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening Hamit Karakus zal een inleiding verzorgen, waarna Ko Blok (ERA Bouw) zal spreken over het onderzoek van SmartAgentCompany (2006) en over hoe ontwikkelaar ERA Bouw op dat onderzoek reageert. Vervolgens zal Peter van der Gugten (Proper Stok) ingaan op hoe een ontwikkelaar mogelijke doelgroepen bepaalt, gezien vanuit het standpunt van Proper Stok. Tot slot is er gelegenheid voor een korte discussie. Joop van der Leeuw, voorzitter van de VVNAi zal om 17.00 het Architectuurplaquette boek aanbieden aan wethouder Karakus.

NB. De architectuurplaquette is een naamplaat, ontworpen door het bureau Ninaber van Eyben, met plaats voor de naam van het gebouw, de architect, de bouwer en het bouwjaar. Deze wordt aan de buitenzijde op een herkenbare plaats van het gebouw bevestigd. Het is de bedoeling om in 2007 minimaal 200 plaquettes in Rotterdam te bevestigen.
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Meer over de Architectuurplaquette