Gemeente Arnhem

Sensationele start Voetbalmarathon(07-06-07)
Oud-voetbalsterren openen 21-uurs spektakel
Het Arnhemse Kerkplein is vanaf komende woensdag, 13 juni, 20.00 uur een heel etmaal lang omgetoverd tot een bijzonder stadion met voetbal en muziek. 21 uur achtereen - dus ook dwars door de nacht heen laten voetbalteams de bal rollen in een nagebouwd stadion met 400 tribuneplaatsen. Aansluitend is er drie uur Radio 538-Fanfestival als muzikale finale van het 24 uursfeest. Deze Voetbalmarathon vindt plaats rond het EK onder de 21, waarvoor donderdag 14 juni de nationale elftallen onder 21 jaar van Engeland en Italië tegen elkaar spelen in Gelredome.

Burgemeester Pauline Krikke opent de Voetbalmarathon woensdagavond om acht uur officieel. De eerste wedstrijd is al bijzonder: de oud-sterren van Vitesse (Theo Bos, John van den Brom, Marc van Hintum, Martin Lamers, Huub Loeffen, Roberto Straal, Edward Sturing) treden aan tegen oud-FC Nathania, de kampioenen zaalvoetbal van Nederland (78, 79) en van de Benelux (o.a. Ted Alkemade, Henk ten Cate die er woensdag misschien bij is, Rini Kromdijk, Roy Overbeek Bloem, Peter Smeets, Flip Witjes). In het eerste uur van de marathon spelen beide teams ook tegen een team van NOC*NSF sporters. Eric Schuurman opent de avond als presentator. Tal van teams van scholen, bedrijven, instellingen, vriendenclubs en politici hebben zich al ingeschreven.

Digitaal scorebord
Bij de aftrap start ook het digitale scorebord: alle doelpunten in de 21 speeluren worden opgeteld. Deelnemers en toeschouwers kunnen gratis weddenschappen afsluiten waarmee
leuke prijzen te winnen zijn. Hoeveel doelpunten worden er in 21 uur tijd gescoord?

Radio 538-artiesten
Donderdag 14 juni loopt het voetbal over in muziek: om 17.00 uur begint het Radio 538-Fanfestival met optredens van het rock n roll, soul, jazz, smartlappenkwartet De Coronas, het Nederlands-Marokkaanse rapduo Fouradi en een bekende deejay. TV Tien maakt een sfeerimpressie en zendt die uit voorafgaand aan de reportage van de wedstrijd Engeland-Italië die om 20.45 uur begint.

Randactiviteiten
Gedurende de gehele marathon zijn er allerlei activiteiten op en rond het Kerkplein; kinderen kunnen
hun gezicht laten schminken in de kleuren van hun favoriete ploeg en een ballon laten maken door één
van de ballonnenclowns.

Kaartverkoop
Naast de bekende verkooppunten in Arnhem, diverse kiosks en Free Record Shops, zijn op de
wedstrijddagen zelf vanaf drie uur vóór aanvang van de wedstrijd ook kaarten te koop aan de kassas van
Gelredome.