Provincie Zeeland



Uitreiking Trofee Vitaal Platteland Zeeland 2006

Op woensdag 13 juni 2007 van 13.00 uur tot 18.00 uur organiseert de Provincie Zeeland de vierde dag van het Zeeuwse Platteland bij de Recreatieboerderij van Van Langeraad in Kerkwerve. Er wordt deze dag in het bijzonder aandacht besteed aan de jonge agrariërs en ontwikkelingen in de verbrede landbouw.
Kernvragen tijdens deze bijeenkomst voor Zeeuwse Plattelanders zijn: Wat zijn de kansen en bedreigingen voor jonge agrariërs en de projecten die momenteel in Zeeland in uitvoering zijn? Hoe kun je als jonge ondernemer omgaan met bedrijfsopvolging? En waar liggen er (nog) meer kansen voor jonge agrarische ondernemers in Zeeland? Op het programma staan de volgende sprekers:

* De heer mr. drs. A.J.G. Poppelaars, gedeputeerde voor Landbouw en Vitaal Platteland van de Provincie Zeeland

* De heer prof. drs. N.H. Douben, lector netwerk- en ketenkunde HAS Den Bosch, voorzitter EDC-Biofortificants HAS Limburg
* De heer J. van Wijck, Regiomanager agrarisch, Rabobanken Zeeland
* De heer J. Huijgen, Voorzitter Coöperatie Stadteland; eigenaar Eemlandhoeve, mede-initiator van de landelijke Taskforce Veelzijdig Platteland en winnaar van de Manholtsprijs 2007.

Omstreeks 14.45 uur reikt de heer Poppelaars de Plattelandstrofee 2006 uit voor het meest succesvolle en innovatieve plattelandsproject in het kader van Vitaal Platteland Zeeland en Leader + over het jaar 2006.

6 juni 2007, Annick Creemers tel: 0118 - 631361, persberichtnr. 86/07