Eerste 'papierloos' congres in Nederland


06.06.2007 / 09:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Senternovem1

Senternovem1

Eerste 'papierloos' congres in Nederland
Trefdag zwerfafval SenterNovem heeft primeur

Een congres over zwerfafval zonder een snippertje papier en dus ook zonder congresmap, het blijkt een gouden vondst. Voor de bezoekers in ieder geval geen gesleep met congresmappen, papieren presentaties en overbodige folders. Het zwerfafvalcongres is bedoeld voor gemeenten die streven naar een schonere openbare ruimte, en daar sluit dit concept naadloos bij aan.

Het blijkt toch nog een hele opgave om het concept papierloos tot het einde toe vol te houden, want hoe moeten bezoekers nu bijvoorbeeld aantekeningen maken? Het antwoord lijkt even simpel en vindt zijn oorsprong in een uitspraak van Confucius: Vertel het me, en ik vergeet het. Laat het me zien, en ik denk er over na. Laat het me ervaren, en ik vergeet het nooit meer. Een groot deel van het congres is dan ook interactief. Als het meezit krijgen deelnemers niet eens de tijd om aantekeningen te maken. En dat is wellicht ook helemaal niet nodig.

De trefdag zwerfafval op woensdag 13 juni in Amersfoort is een onderdeel van het impulsprogramma zwerfafval dat is ontstaan uit een samenwerking met drie partijen: het Ministerie van VROM, de VNG en VNO/NCW. Dit impulsprogramma omvat een aantal maatregelen waardoor Nederland binnen drie jaar meetbaar schoner moet zijn. De uitvoering van het impulsprogramma ligt voor een groot deel in handen van SenterNovem, de NVRD en stichting Nederland Schoon. Het is een dag bedoeld voor en door gemeenten. Meer informatie is te vinden op www.senternovem.nl/uitvoeringafvalbeheer

SenterNovem voert beleid uit voor verschillende overheden op het gebied van innovatie, energie, klimaat, milieu en leefomgeving en draagt zo bij aan innovatie en duurzaamheid.