Gemeente Abcoude


Belangrijke bijeenkomsten in juni

13 juni - Uitleg GS over herindelingsvoorstel

14 juni - Inloopbijeenkost Meerbadterrein

20 juni - Herindelingsbijeenkomst gemeente

In juni staan er drie belangrijke bijeenkomsten gepland. Twee bijeenkomsten gaan over de herindeling: een van de provincie en een van de gemeente. En de gemeente organiseert een inloopbijeenkomst over het Meerbadterrein. Hieronder leest u per bijeenkomst meer.

13 juni - Uitleg GS over herindelingsvoorstel

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht organiseren op 12 en 13 juni informatiebijeenkomsten over de herindelingsprocedure. De bijeenkomst op woensdag 13 juni betreft de herindelingsvariant waar de gemeente Abcoude onder valt en wordt georganiseerd in De Boei in Vinkeveen. De bijeenkomst op dinsdag 12 juni gaat over de herindeling van Breukelen en Loenen en vindt plaats in Hotel Breukelen in Breukelen. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

GS geven op deze avonden uitleg over het herindelingsontwerp, een toelichting op hun voorstel, vertellen u hoe en tot wanneer u uw zienswijze kunt indienen, en geven aan hoe de verdere procedure loopt. Tijdens deze avond kunt u schriftelijk vragen stellen. Na het verzamelen en ordenen van deze vragen, worden deze dezelfde avond nog beantwoord door de gedeputeerden.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig. Meer informatie over de herindeling kunt u vinden op www.vechtenplassen.nl.

14 juni - Inloopbijeenkost Meerbadterrein

Op donderdag 14 juni organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over het Meerbadterrein. Tijdens deze bijeenkomst kunt u het voorontwerpbestemmingsplan Meerbadterrein inzien en geven we u informatie over de planning en de procedures. Ter informatie presenteren wij verder opnieuw de bouwplannen. Uiteraard is tijdens de bijeenkomst alle gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van de gemeente en de andere betrokken partijen. Deze inloopbijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis van Abcoude en duurt van 16.00 uur tot 20.00 uur. Wij zien u hopelijk ook op donderdag 14 juni!

20 juni - Herindelingsbijeenkomst gemeente

De gemeente organiseert voor u een informatieavond op woensdag 20 juni 2007. In twee opeenvolgende sessies leggen we uit waarom herindeling onafwendbaar is, welke herindelingsvariant het beste voor de gemeente Abcoude is, en vragen vervolgens aan u wat u van ons standpunt vindt. Ook kunt u aanvullende suggesties geven hoe we de vitaliteit en identiteit van Abcoude en Baambrugge na de herindeling kunnen behouden. De eerste sessie start om 19.30 uur en de tweede sessie om 20.45 uur in de raadzaal. U komt toch ook? Op 20 juni start de eerste sessie om 19.30 uur en de tweede sessie om 20.45 uur in de raadzaal. We hopen op uw aanwezigheid!

Informatie over de herindeling vindt u op www.abcoude.nl en op www.vechtenplassen.nl. U kunt het herindelingsontwerp van de provincie inzien op het gemeentehuis, in de bibliotheek in Abcoude, en in het dorpshuis De Vijf Bogen in Baambrugge. Ook kunt het herindelingsontwerp downloaden via de gemeentelijke website.