Ingezonden persbericht


persbericht

Het nederlands stripmuseum groningen brengt dik bruynesteyn-tentoonstelling

Ter ere van 80ste verjaardag striptekenaar: expositie in Het Nederlands Stripmuseum Groningen

Groningen, dinsdag 22 mei 2007 - Het Nederlands Stripmuseum Groningen toont vanaf woensdag 13 juni een nieuwe expositie rondom het werk van Dik Bruynesteyn. In 'Appie Happie terug van weggeweest' worden originelen uit het album van 'Appie Happie' tentoongesteld. Ook de kenmerkende karikaturen van de tekenaar, persoonlijke foto's en schetsen zijn in de expositie opgenomen. Bruynesteyn (1927) verwierf landelijke bekendheid met zijn strips en karikaturen welke hij onder meer maakte voor Voetbal International, Het Parool en Studio Sport. Tegelijkertijd met de start van de expositie verschijnt ook het nieuwe album 'Appie Happie terug van weggeweest'.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen speelt in op het 'EK Voetbal onder de 21' dat plaatsvindt in Arnhem, Heerenveen, Nijmegen en Groningen. Op woensdag 13 juni opent het enige stripmuseum van Nederland de expositie 'Appie Happie terug van weggeweest'. "De boeiende en sportgerelateerde tentoonstelling is een bijzondere ode aan striptekenaar Dik Bruynesteyn die op zaterdag 7 juli zijn 80ste verjaardag viert", aldus vestigingsmanager Albert Kraai. In de nieuwe tentoonstelling is een hoofdrol weggelegd voor de legendarische stripheld Appie Happie, maar wordt ook een dertigtal karikaturen van bekende sporters getoond. Verschillende schetsen, voorstudies en persoonlijke foto's geven een duidelijk beeld van het leven, werk en de werkzaamheden van de tekenaar die tegenwoordig onder meer tekent voor dagblad De Pers. In het (jonge) verleden verschenen zijn werken onder meer in Voetbal International, Het Parool, dagbladen van de GPD en Studio Sport. De expositie 'Appie Happie terug van weggeweest' loopt tot en met zondag 30 september 2007.

Album 'Appie Happie terug van weggeweest'
Tegelijkertijd met de expositie verschijnt ook het album 'Appie Happie terug van weggeweest'. Dit 48 pagina's tellende album geeft een kijkje achter de schermen van de ontelbare personages uit de beroemde 'Appie Happie'-strip. Ieder stripfiguur komt op een linkerpagina in beeld zoals hij of zij destijds jarenlang in de dagbladen verscheen, met een door Bruynesteyn zelf geschreven toelichting. Op de rechterpagina vindt de lezer wat er met het figuur is gebeurd of in welke situatie hij of zij zich nu bevindt. Meer informatie is te vinden op www.stripmuseumgroningen.nl.
---