Gemeente Hilversum

Over rondkomen gesproken

25 april 2007
Onder dat motto praten Hilversummers met een laag inkomen op woensdag 13 juni met mensen van diverse organisaties (scholen, gemeente, vakbonden, maatschappelijk werk, enz.) over mogelijke oplossingen om de sociale en financiële positie van de minima te verbeteren.

De bijeenkomst, die plaatsvindt op initiatief van de gemeente Hilversum, wordt ondersteund door de Cliëntenraad Sociale Zaken en de Nederlandse afdeling van het Europees Anti Armoede Netwerk (EAPN). Locatie: Raadhuis. Aanvang: 10.30 uur.

Bijna 5% van alle huishoudens in Hilversum moeten rondkomen van het bestaansminimum (tussen de 600 en 1.100 euro per maand, afhankelijk van de gezinssituatie). Dat zijn bijna 2.000 huishoudens. Oudere alleenstaanden en alleenstaande ouders zijn extra kwetsbaar. De groep die rond moet komen van een inkomen net boven het minimum is nog veel groter.

Het college ziet het als haar morele plicht goed voor de inwoners van Hilversum te
zorgen. Betere voorlichting over en toegankelijkheid van de bijzondere bijstand en schuldhulpverlening zijn daarbij belangrijke instrumenten (zie: 'Een ander spoor', collegeprogramma 2006-2010, blz. 5).

'Over rondkomen gesproken' daagt mensen met een kleine beurs uit om creatieve, aansprekende ideeën aan te dragen om de armoede en schulden in Hilversum te helpen verlichten. Dat gebeurt in samenwerking en dialoog met vertegenwoordigers van instellingen, verenigingen, kerken en de gemeente.

Mensen met een kleine beurs of organisaties die aan de bijeenkomst willen deelnemen, kunnen zich aanmelden bij het Telefonisch Informatie Centrum (TIC) van Sociale Zaken: tel. 035 - 629 2700.