Provincie Limburg

Zet vrijwilligers in het zonnetje! Op 13 juni reikt de Provincie Limburg voor de tweede keer de

Provinciale Vrijwilligersprijs uit. De prijs is bestemd voor een organisatie, project of groep vrijwilligers die het verdient om eens extra in het zonnetje te worden gezet. Vanaf 21 maart kunnen vrijwilligersorganisaties zich voor deze prijs inschrijven. Wie een project kent dat in aanmerking moet komen voor de Provinciale Vrijwilligersprijs kan dit via de website van de Provincie melden: www.limburg.nl/vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt vaak het cement van onze samenleving genoemd. Zonder vrijwilligers zou het grootste deel van het sociale, culturele en sportieve maatschappelijk leven, zoniet onmogelijk dan toch wel onbetaalbaar worden. Desondanks is het werk dat de vele vrijwilligers in Limburg doen vaak onderbelicht en ondergewaardeerd. Met het uitreiken van een Provinciale Vrijwilligersprijs wil de Provincie Limburg haar waardering uitdrukken die zij voor het vrijwilligerswerk heeft. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500,- verbonden.

Projecten en/of organisaties die in aanmerking willen komen voor deze vrijwilligersprijs treffen op www.limburg.nl/vrijwilligerswerk een aanmeldingsformulier aan. Een onafhankelijke jury selecteert uit alle aanmeldingen minimaal 3, maximaal 5 genomineerden. Het Limburgse publiek bepaalt door het uitbrengen van haar stem uiteindelijk wie de winnaar is.

In 2006 is de Vrijwilligersprijs gewonnen door de afdeling Limburg van de CVA-vereniging Samen Verder. De vereniging Samen Verder zet zich in voor CVA-gehandicapten (herseninfarct) en levert door het aanbieden van ondersteunende activiteiten een bijdrage aan de sociale integratie van gehandicapten. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de patiënt, maar ook naar de partner en andere familieleden, die veelal ook de rol van mantelzorger vervullen.

20-3-2007 11:09