Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - Onder invloed van alcohol achter het stuur    |

Een 49-jarige Apeldoorner is zaterdagavond 9 juni aangehouden in Apeldoorn omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat.

De man werd omstreeks 23.45 uur aangehouden op de Jachtlaan. Een blaastest wees uit dat hij sterke drank had genuttigd. Op het bureau werd zijn alcoholpromillage vastgesteld op 0,97. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces verbaal.

Een 24-jarige Apeldoorner werd omstreeks 0.30 uur aangehouden op de Vosselmanstraat. Hij reed in zijn auto over de Wilhelmina Druckerstraat en ging de Vosselmanstraat in. Zijn rijgedrag viel de politie op, waarna de agenten de automobilist een stopteken gaven. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau werd zijn alcoholpromillage vastgesteld: 1,22. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur een proces verbaal.

Op de Boerhavestraat trachtte een 22-jarige automobilist uit Beemte Broekland in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni een alcoholcontrole te ontlopen. Hij werd omstreeks 04.00 echter toch gecontroleerd en bleek een alcoholpromillage van 1,29 te hebben.
|     |Apeldoorn - Roekeloze automobilist in  binnenstad         |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni een 26-jarige Apeldoorner aangehouden die onder invloed van alcohol door de Apeldoornse binnenstad reed en zo voor een gevaarlijke situatie zorgde.

De man reed omstreeks 04.15 uur in zijn auto over de Asselsestraat richting Nieuwstraat. Een agent gaf de automobilist op de Nieuwstraat ter hoogte van de Van Kinsbergenstraat een stopteken. Het voertuig stopte echter niet en reed met onverminderde vaart door. De agent moest aan de kans springen om niet aangereden te worden. Twee agenten die bij de bibliotheek stonden, zagen de auto hard de bocht doorkomen en moesten ook aan de kant springen. Ze waarschuwden het uitgaanspubliek om zich in veiligheid te stellen. De politie ging vervolgens achter de man aan. De man bleef stoptekens negeren. De achtervolging ging richting Orden, waar het voertuig op de Germanenlaan stopte. Op het bureau werd zijn alcoholpromillage vastgesteld: 1,5 promille. Hij werd ingesloten.Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het bijna aanrijden van de agenten.
|     |Apeldoorn - Botsing op Amersfoortseweg                    |

Zondagmiddag 10 juni omstreeks 12.15 uur deed zich een kop-staart aanrijding voor tussen twee auto's op de Amersfoortseweg in Apeldoorn.

Een 71-jarige vrouw uit Utrecht reed op de Amersfoortseweg in de richting van het centrum. Zij remde omdat er een auto afsloeg. Een 38-jarige automobilist uit Deventer die achter haar reed, remde niet op tijd en botste achterop haar auto. De man uit Deventer werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn vier passagiers liepen geen verwondingen op. De vrouw uit Utrecht klaagde over een pijnlijke nek maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

---

---

---

---- --