Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekend 9 en 10 juni Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 10 juni 2007

Automobilist rijdt onder invloed

WAALWIJK: De politie hield op vrijdagavondom 23.00 uur een 54-jarige man uit Waalwijk aan voor rijden onder invloed. De politie zag de man in zijn auto over de industrieweg rijden en besloot het voertuig te controleren. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de politiemensen alcohol. De automobilist werd een blaasproef afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij is aangehouden en op het politiebureau onderworpen aan een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 580 ug/l. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor niet voldoen aan vordering

OOSTERHOUT: De politie hield op zaterdag omstreeks 03.00 uur een 26-jarige man aan op de Mathildestraat. De man had onenigheid met een vrouw. De politie scheide de partijen en stuurde hen beide een andere kant op. De man weigerde na meerdere vorderingen zich te verwijderen. Hij is hierop aangehouden. Na verhoor werd hij enkele uren later op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt drietal aan voor mishandeling en vernieling

OOSTERHOUT: Op zaterdag is omstreeks 03.00 uur een vechtpartij ontstaan op de Markt. Een 19-jarige man uit Oosterhout zag hoe een groepje mannen een ruit vernielde en zei hier iets van. Vervolgens keerde de drie vernielers zich tegen hem en sloegen hem in het gezicht. Een portier van een horecagelegenheid alarmeerde de politie. Deze hield een 15-jarige jongen en twee 16-jarige jongens uit Oosterhout aan voor vernieling en mishandeling. De drie zijn ingesloten voor verhoor. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

De vernielde ruit is gedicht.

Jongen aangehouden na mishandeling

WAALWIJK: De politie hield op zaterdag even na 03.00 uur een 16-jarige jongen aan op de Wilhelminastraat. De jongen zou betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Sprang-Capelle. Van hem is aangifte opgenomen. Hij zou door een groep jongeren zijn mishandeld. Het slachtoffer en de daders zijn bekenden van elkaar. De politie kon één van de betrokkenen aanhouden. De rest was al gevlogen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Vijf personen aangehouden voor verkopen nepgoud

HANK: De politie hield vrijdagmiddag vijf inwoners van Roemenie aan voor het venten van nepgoud. Getuigen hadden de Roemenen gezien toen ze de sierraden aan voorbijgangers probeerden te verkopen. De vijf hadden meerdere sieraden in hun bezit. Deze zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de vijf na betaling van een bekeuring van 200,- in vrijheid gesteld.

Vrijwillige politie en VHT houden snelheidscontrole

ANDEL: De Vrijwillige politie van het district Oosterhout hield op zaterdag 9 juni is samenwerking met het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole op de Provincialeweg Oost. Tussen 15.30 uur en 20.30 uur zijn 37 bestuurders bekeurd voor snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 144 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt. De bestuurder werd staande gehouden voor invordering van zijn rijbewijs. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de analyse bedroeg 370 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal, na verhoor is hij is vrijheid gesteld.

Van nog twee andere bestuurders is het rijbewijs ingevorderd voor overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u.

Naast de bekeuringen voor snelheidsovertreding is er 8 keer bekeurd voor het hebben van van coating of folie op de voorste ruiten van een voertuig.

Verder is er 1 keer bekeurd voor onnodig claxonneren en 1 keer voor rijden met een gladde band.

Man aangehouden na mishandeling en vernieling

DONGEN: De politie kreeg op zondag even na middernacht melding van een vechtpartij aan de Gasthuisstraat. Een 19-jarige man uit Dongen was in een jongerencentrum aanwezig. Plotseling kwam hij een man tegen waar hij en zijn vrienden al eerder ruzie mee hadden. De man sloeg hem meerdere malen tegen het hoofd. Het slachtoffer viel op de grond en is vervolgens weggerend richting het Rosariopark. Hier haalde de belager hem ion een sloeg hem wederom tegen het hoofd. Aanleiding voor de mishandeling is onbekend. De politie hield een 18-jarige man uit Raamsdonk aan in de Gasthuisstraat voor mishandeling. Ook zou hij in het jeugdcentrum vernielingen hebben aangericht. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden na verstoren werk hulpdiensten

WAALWIJK: Op zondagochtend rond 02.15 klom er iemand over een hek aan de Jan van Rooystraat, waar op dat moment een feestje aan de gang was. Een omstander gedroeg zich recalcitrant en hinderde de huldiensten bij hun werk. Na meerdere vorderingen en waarschuwingen wilde de man zich niet verwijderen. Hij is aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De 26-jarige man uit Arnhem had een gripzakje cocaine in zijn bezit. Dit is in beslag genomen. Op zondagochtend is de man verhoord en hierna in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden voor vernieling ruit

ALMKERK: Op zondagochtend werd omstreeks 7.00 uur de ruit van een woning aan de Magnolialaan ingegooid. Verschillende getuigen herkenden de man en de politie werd gealarmeerd. Deze hield de 18-jarige verdachte aan in zijn woning in Gorinchem. Hij ontkende de vernieling. De politie onderzoekt of de verdachte in verband kan worden gebracht met de vernieling van nog een ruit aan de Provincialeweg Zuid, enkele minuten later. Van beide gedupeerden is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg