PERSBERICHT
Amsterdam, 5 juni 2007
Nederlandse première tophit Mark Ravenhill
Liefde en moslimterrorisme in hilarische komedie Product
Aanstaande zondag 10 juni gaat Product in Theater Bellevue als lunchvoorstelling in première. Het is de eerste Nederlandse première van de jongste tekst van de Britse schrijver Mark Ravenhill in een vertaling van Tom Kleijn. De regie is in handen van Ivar van Urk. Deze vlijmscherpe parodie is na het succes van Hurly Burly, de tweede productie van De Praktijk.
Product is van 6 tot en met 29 juni (beh. ma en za) om 12:30 uur te zien in de Kleine Zaal van Theater Bellevue, Leidsekade 90 in Amsterdam.
Kaarten: Theater Bellevue | 020 5305301 |
Product behandelt op een scherpe, komische manier de wijze waarop de amusementsindustrie inspeelt op de westerse vooroordelen en angsten ten aanzien van de islam. Product vertelt het verhaal van een gladde filmproducer die probeert een jonge, ambitieuze actrice - op slinkse wijze - in te palmen voor een rol in een Hollywood-film. De voorstelling trekt als een film aan het publiek voorbij en heeft alle ingrediënten van een Hollywood-movie: seks, spanning, liefde en explosies. Zal de actrice de rol in dankbaarheid aanvaarden of zal zij zich vol walging afkeren van het script en de producer?
Michiel de Jong (o.a. Zomerzotheid, onder regie van Bruun Kuijt en Julia's Tango NET5) en Sieger Sloot (o.a. Brokeback Mountain regie Jos van Kan en Man en Paard TALPA) spelen afwisselend de rol van gladde producer. Klavertje Patijn(o.a. Lystistrata geregisseerd door Theu Boermans en Simon) kruipt in de huid van de jonge actrice.
De MediaVilla | 020 7176215 |
Voor meer informatie, interviewaanvragen of het bijwonen van repetities: Theater Bellevue | 020 5305309|
Zie ook:
Beeldmateriaal is vrij te gebruiken mits onder vermelding van fotograaf Jim Plasman.
----------
Bijlage: Biografieën
Ivar Van Urk
Ivar Thomas van Urk werd geboren op 5 mei 1967 in Voorburg.
In 1993 afstudeerde Ivar af aan de Amsterdamse Regieopleiding. Van 1992 t/m 2000 was hij medeartistiek leider van toneelgezelschap Het Oranjehotel waar hij regisseerde, acteerde en componeerde. Hij regisseerde een groot aantal toneelstukken, uiteenlopend van klassiek drama tot associatieve montagevoorstellingen bij verschillende gezelschappen. Ivar van Urk is vaste gastregisseur bij Het Nationale Toneel en de vaste regisseur van De Praktijk. Tevens is hij de huiscomponist van toneelgroep Het Syndicaat. In 1998 ontving Ivar De Perspectiefprijs.
Sieger Sloot
Sieger Sloot is geboren op 31 oktober 1977 in Rotterdam.
Na het Erasmiaans Gymnasium haalde hij zijn Propedeuse Nederlands aan de Universiteit van Utrecht. Vier jaar later studeerde hij af aan de Toneelschool Amsterdam.
Tijdens zijn stage bij het Rotheater trad hij op als Charlie in Kater (regie: Jules Terlingen). Bij het Muztheater speelde hij zowel Martin als Steve in Wiseguys (regie: Allan Zipson). Verder was hij te zien in The Kitchen (regie: Dirk Tanghe), Blind Date (regie: Porgy Fransen, Hummelinck Stuurman) en Foxtrot (in 2001, regie: Ruut Weissman).
Bij het Rotheater was Sieger verder te zien in Iep! (regie: Marieke van Leeuwen) en hij speelde in The Prefab Four bij Orkater. In 2003 speelde hij een hoofdrol in Een zomerzotheid bij Kik Producties (regie: Bruun Kuijt). Deze laatste voorstelling werd genomineerd voor de NRC Publieksprijs. Het afgelopen jaar speelde hij in Mephisto, een voorstelling die ook genomineerd werd voor de NRC Publieksprijs. Verder was hij vorig seizoen te zien in Hurly Burly van De Praktijk.
Voor televisie schreef hij mee aan het comedyprogramma Nieuw Dier, waarin hij ook speelde. In het KRO internet detectivespel was hij Willem Jongbloed en hij had diverse rollen in telefilms (o.a. in Staatsgevaarlijk, Zinloos en Blindgangers). Het afgelopen jaar was hij in bijrollen te zien in Spoorloos verdwenen, in Man en Paard en in Julia's Tango. Sieger is verder sinds een jaar te horen in verscheidene radiocommercials.
Siegers filmcarrière begon in 2000 in De zwarte meteoor bij Sigma Productions (regie: Guido Pieters), en in Tinus & Henkie (examenfilm NFTVA, regie: Jeroen Annokkee). Deze laatste film is winnaar van de Tuschinski Award 2000.
Hij speelde in Hotel Heimwee van Porgy Franssen, en in De Chinese Muur van Tsunami Film (regie Sietske Kok). Deze laatste film werd genomineerd voor het Gouden Kalf voor de Korte Film. Ook acteerde hij in Boy, een productie van Memphis Film onder regie van Frans Weizs. Komend jaar zal Sieger te zien zijn in de films Tiramisu en Alles is liefde.
Michiel de Jong
Michiel de Jong is geboren op 17 mei 1973 in Oranjestad, Aruba. In 1993 heeft hij 1 jaar Theater Vormingsklas gedaan in Amsterdam. Vervolgens heeft Michiel in 1 jaar zijn propedeuse gehaald op de Utrechtse Hogeschool van de Kunsten. In 1999 heeft hij de vierjarige Toneelschool voltooid aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten.
Zijn theatercarrière is begonnen met Dodendans (regie: Mark Timmers) in 1998 van Theater van het Oosten en heeft verder gespeeld in Hamlet (regie: Johan Doesburg), Wiseguys (Allan Zipson), Alice in Wonderland (Bart Dankeart en Emanuel Muris). In 2001 was hij te zien in Hooligans (regie: Peter Pluimmakers) en in 2002 heeft hij gespeeld in Het schaep met de 5 pooten onder regie van M. Sijm. Michiel maakte onder andere deel uit van Studio Y, een theatergezelschap dat één jaar heeft bestaan binnen de muren van de Toneelschuur in Haarlem. Tevens stond hij in Zomerzotheid, onder regie van Bruun Kuijt.
Sinds 1994 is Michiel al op televisie te zien met De laatste carrière. Vervolgens had hij een rol in Jansen Jansen, Unit 13, Zebra, Baantjer, Lopen, Quidam Quidam, IC en Onderweg naar Morgen. In 2004 had Michiel een hoofdrol in de RTL4-serie De Erfenis als Rolf Heydecoper en was hij tot februari 2005 te zien als Thijs Marsman in de Ned 2 serie Het Glazenhuis.
Ook heeft Michiel de Jong gespeeld in de films Jezus is een Palestijn van Lodewijk Crijns en in FL 19,99 van Mart Dominicus. In het najaar van 2005 is hij te zien in de speelfilm Johan onder regie van Nicole van Kilsdonk.
Klavertje Patijn
Klavertje Patijn is op 31 december 1979 geboren in Leidschendam. Na het behalen van haar VWO diploma heeft zij van 1998-1999 de Toneelacademie in Maastricht gevolgd en vervolgens van 2000-2004 nog vier jaar aan de Toneelschool in Amsterdam gestudeerd.
Klavertje debuteerde in 2004 in de rol van Gina met de voorstelling Duizend Rozen, van regisseur Jaap Spijkers. In datzelfde jaar stond zij bij De Theatercompagnie op de planken met Lystistrata, geregisseerd door Theu Boermans. Ook speelde Klavertje in DesTROYed, regie Anna Rottier en in De toevallige dood van een anarchsit, regie Pepijn Cladder. Momenteel is Klavertje te zien in Diplodocus Deks een stuk van haar vaste theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek.
De televisiecarrière van Klavertje begon in 1997 met Graffiti, een jeugdserie van de Evangelische Omroep. Daarnaast speelde zij onder andere een gastrol in Intensive Care (IdtV) en Ernstige Delicten (VARA). Onlangs nog speelde Klavertje een gastrol in de RTL4 serie Grijpstra & De Gier.
In 2003 speelde Klavertje een bescheiden rol in de speelfilm Simon geregisseerd door Eddy Terstall.