Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Echtpaar in woning overvallen

Publicatiedatum: 9-6-2007 18:31:06

LUNTEREN - Een echtpaar is zaterdagochtend 9 juni rond 01.30 uur in hun woning aan de Goorsteeg overvallen. Drie gemaskerde mannen drongen de in het buitengebied van Lunteren gelegen woning binnen door een deur, die in verband met het warme weer open stond. In de slaapkamer overvielen zij de slapende 54- en 56-jarige slachtoffers en eisten zij geld en wat persoonlijke eigendommen af te staan. Om hun woorden kracht bij te zetten dreigden zij daarbij met vermoedelijk een vuurwapen.

Naast de dreiging met het wapen, werd het echtpaar ook gekneveld en mishandeld. Toch wist één van de twee zich te bevrijden en na een worsteling met de belagers de woning uit te komen en de politie te alarmeren. De daders zijn ontkomen, mogelijk via de Goorsteeg naar de Hessenweg. Mogelijk zijn ze daar in een auto gestapt. Wat er precies is buit gemaakt, wordt nog met de hevig geschrokken slachtoffers geïnventariseerd.

Getuigen
Getuigen die in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni in het buitengebied van Lunteren, al dan niet in de directe omgeving van de woning verdachte personen of voertuigen hebben gezien, worden verzocht dit aan de politie te melden. Ook als u verdachte personen in of nabij de woning hebt gezien, wil de politie dit graag weten. Neemt u in alle gevallen contact op met telefoonnummer 0900 - 8844. Moet uw melding per sé anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden | Perspiket
Harry Munniksma
0318 688 221