Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 09-06-2007

Beschonken automobiliste aangehouden

SLEEN Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Goornhoek een vrouw met haar auto tegen een bloembak was gereden. De vrouw, 58 jaar en woonachtig in Erm, bleek nogal onder invloed van alcohol. Bij de blaastest stopte de teller bij twee promille. Dat is vier keer de toegestane waarde. Haar rijbewijs is ingevorderd. (07-147972)

Resultaten controles

Op meerdere plaatsen zijn controles uitgevoerd, met de volgende resultaten

HOOGEVEEN Vrijdagavond is gecontroleerd op snelheid en rijden door rood licht. Zes bestuurders reden door rood licht. Twee automobilisten zijn bekeurd wegens stevige snelheidsovertredingen. Ze reden 46 en 41 kilometer per uur te snel in de bebouwde kom. (07-148077)

ERICA Op de Verlengde Vaart Zuidzijde heeft de politie vrijdag een snelheidscontrole gehouden met behulp van de laser. In totaal zijn zeventien bestuurders bekeurd. Zij werden betrapt met een snelheidsoverschrijding van meer dan 30 kilometer per uur. (07-147946)

ASSEN Vrijdag tussen 13.30 en 20.30 heeft de politie op de A28 bij de parkeerplaatsen Zeyerveen en Peelerveld een grote verkeerscontrole gehouden. Aan deze controle hebben Douane, Algemene Inspectie Dienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat en Veilig Verkeer Nederland meegewerkt. In totaal zijn bijna achthonderd bestuurders gecontroleerd. De politie schreef 42 bekeuringen uit, onder andere voor het niet kunnen tonen van de vereiste papieren, aanhangers die niet in orde waren, en rijden zonder rijbewijs en verzekering. De AID maakte een proces-verbaal op tegen een bestuurder die vee vervoerde en zijn wagen niet had ontsmet. De Douane schreef vier bekeuringen uit voor het rijden zonder het verplichte Eurovignet, en een bestuurder die de BPM niet had betaald. De Inspectie Verkeer en Waterstaat constateerde twee overtredingen van de rijtijden. (07-148067)

Open deuren in de gaten houden

Met het warme weer is het zaak om open deuren en ramen van de woning toch een beetje in de gaten te houden, omdat het anders kansen biedt aan insluipers. Dat overkwam een gezin aan de Eexterweg in Annen. Terwijl de bewoners in de tuin zaten, zag een insluiper kans om een portemonnee uit een tas te stelen. (07-147960)

Aangehouden na winkeldiefstal

KLAZIENAVEEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 60-jarige vrouw uit Klazienaveen aangehouden. Ze was in een kledingzaak aan de Langestraat betrapt en daarna gevlucht. Na een zoekactie kon ze later in de buurt worden aangehouden. Daarbij moesten de handboeien worde gebruikt omdat de vrouw zich verzette. Ze kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt.(07-147950)

Politie houdt verdachte van vernieling aan

EMMEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding dat een man aan de Hulsackers een raam had vernield. Daar aangekomen bleek een ruit van de voordeur kapot te zijn. In de woning werd de verdachte aangetroffen, een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. (07-148142)

Aanhoudingen wegens mishandeling

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie een 19-jarig meisje uit Hoogeveen aangehouden. Ze wordt ervan verdacht in de Melkweg een 16-jarig meisje uit Hoogeveen in elkaar te hebben geslagen. Aanleiding zou zijn geweest dat dit meisje haar had uitgescholden. De politie onderzoekt deze zaak verder. (07-148057)

MEPPEL Vrijdagmiddag heeft de politie na een melding vanaf het Zuideinde twee jongens uit Meppel, 15 en 16 jaar oud, aangehouden. Ze hadden het om nog onduidelijke redenen aan de stok gekregen met een 15-jarig meisje uit Meppel en hadden haar klappen gegeven. Daarna waren ze weggefietst. Na een zoekactie troffen agenten ze op de Keijzerstroom aan en konden ze worden aangehouden. Van alle betrokkenen is een verklaring opgenomen en de politie maakt een proces-verbaal op. (07-147949)

Verdachte aangehouden na mishandeling politieman

EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie op het Marktplein een 29-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. Hij had een politieman die wilde ingrijpen bij een vechtpartij in zijn gezicht gestompt. Met behulp van pepperspray en wapenstok kon hij worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Omstreeks 1.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het Marktplein. Twee agenten die als eerste ter plekke waren wilden ingrijpen om de orde te herstellen. Dat werd ze door meerdere omstanders belet. Een van deze omstanders stompte een van de politiemensen in zijn gezicht, waarna hij met de nodige moeite kon worden aangehouden. Andere verdachten die het voor de politie onmogelijk maakten om hun werk te kunnen doen zijn niet aangehouden. Nadat meerdere politie-eenheden ter plaatse waren gekomen op het Marktplein keerde de rust terug. Er volgt een nader onderzoek. (07-148128)

Politie onderzoekt brand in bouwmarkt

HOOGEVEEN Vrijdagnacht omstreeks 1.00 uur is brand uitgebroken in een bouwmarkt aan de Kanaalweg. Een deel van de voorgevel stond in brand en er kwamen vlammen uit het dak. De brandweer, die met veel materieel uitrukte vanwege de grootte van het pand, had de brand snel onder controle. Het nablussen heeft nog enige tijd geduurd. Aan het pand is aanzienlijke schade ontstaan. Er is echter nog geen zicht op een schade bedrag. In het pand is sprake van rook- en waterschade. Naar de oorzaak van de brand zal in de loop van zaterdag onderzoek worden verricht door de Technische Recherche. Bij de start van het onderzoek gaat de politie uit van brandstichting. Of de brand in de bouwmarkt verband houdt met eerdere branden in Hoogeveen kan op dit moment nog niet worden vastgesteld. De politie stelt een verder onderzoek in. (07-148144)

Beschonken bestuurder met auto over de kop

BORGER Zaterdagmorgen omstreeks 6.00 uur is op de N34 een 34-jarige man uit Odoornerveen met zijn auto over de kop gegaan. De man reed vanuit de richting Groningen, toen hij nabij Borger rechts in de berm raakte. Daarna kwam de auto in een slip, reed meerdere bomen omver en kwam op de zijkant tot stilstand. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen en is met een hoofdwond naar het Scheperziekenhuis gebracht. Daar is vanwege vermeend alcoholgebruik een bloedproef van hem genomen. De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeval. (07-148173)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.