Ingezonden persbericht

Snelle start Robert Doornbos in Portland
---

PORTLAND, 08 JUNI 2007 - Een goed begin is het halve werk. In de eerste kwalificatiesessie van de Mazda Grand Prix van Portland noteerde Robert Doornbos vandaag een nette tweede tijd. De openingsdag van alweer de vierde CCWS race van dit seizoen werd gekenmerkt door het uiterst competitieve element: de eerste elf rijders plaatsten zich op slechts een kleine seconde van elkaar.

Voor de Minardi Team USA coureur begon de sessie echter niet eens zo goed als hij uiteindelijk eindigde. Een softwareprobleem zorgde ervoor dat de snelle Nederlander de eerste minuten van de sessie moest missen. Nadat het team het probleem had opgelost, bleek Doornbos direct goed op snelheid te zijn. Na zijn eerste stint stapte hij over op de zachtere 'rode' banden en dat bleek een meesterzet. Met nog drie minuten op de klok, zette Doornbos direct zijn snelste tijd tot dan toe op de klokken. Bij het vallen van de vlag bleek zijn tijd goed genoeg voor uiteindelijk de tweede positie.

ROBERT DOORNBOS: "Eerst wil ik graag het team complimenteren en bedanken voor hun fantastische werk. Na onze twee tests afgelopen maand heeft iedereen keihard gewerkt om de auto te verbeteren. Dat is zeker gelukt. Ik moest aan het begin van de sessie even rustig in mijn auto afwachten tot een klein softwareprobleem was verholpen, maar kon daarna direct vlammen. Op de rode banden kon ik in mijn eerste ronde al een goede tijd neerzetten. We moeten nu gefocussed blijven, hard pushen en proberen deze uitgangspositie morgen verder te verbeteren."

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Robert Doornbos Media - PRESS REPORT