Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Schuiver Renger verknoeit kwalificatie

BRANDS HATCH, 08 JUNI 2007 - Een zeer gedreven Renger van der Zande heeft in de kwalificatie voor de derde ronde van de Formule 3 Euroseries niet voor elkaar gekregen waar hij voor kwam. Al in de aanloop naar de tijdtraining liep de Prema Powerteam-coureur op het Britse Brands Hatch tegen hindernissen. Door in de half uur durende kwalificatie vanmiddag te gretig te werk te gaan eindigde de jonge Mercedes Benz coureur in de grindbak in plaats van in de voorste regionen. Renger start de eerste race morgen vanaf de zestiende positie.

Dat de F3 Euroseries een zeer felle en competitieve serie is, werd vandaag weer overduidelijk. Vooral op het 1929 meter korte circuit van Brands Hatch bleken de onderlinge verschillen tussen alle rijders uiterst miniem. Ondanks dat Renger door zijn uitschuiver niet zijn kwalificatie kon afmaken, bleef hij maar vier tienden van een seconde verwijderd van de pole position.

Op zich dus relatief een klein verschil. Toch wacht Renger morgen een zware taak. De korte bochtige baan biedt namelijk slechts beperkte mogelijkheden tot inhalen. Het wordt dus spannend of de snelle Nijmegenaar zijn weg naar voren weet te banen.

RENGER VAN DER ZANDE: "Laten we vandaag maar snel vergeten. In mijn eerste run was ik wat te behouden, in de tweede ging ik net over het randje. Niet goed dus. Na Hockenheim had ik verwacht weer vol vooraan mee te doen, maar we waren een maatje te klein vandaag. Morgen wordt niet makkelijk, maar ik zal mijn uiterste best doen."

UITSLAG KWALIFICATIE RACE 01 BRANDS HATCH
01. James Jakes (GBR), Manor Motorsport, 41.704s
02. Franck Mailleux (FRA), Manor Motorsport, + 00.013s
03. Romain Grosjean (FRA), ASM Formule 3, + 00.121s
04. Kamui Kobayashi (JAP), ASM Formule 3, + 00.145s
05. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, + 00.170s
16. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 00.416s

NIEUWS en FOTO's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Johann van de Kerkhof. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com, +31 621 541 564)