Gemeente Sneek


Feestelijke (her)opening Sportpark Leeuwarderweg Sneek

Wethouder Tom Metz verricht op zaterdag 9 juni 2007 de officiële (her)opening van het sportpark aan de Leeuwarderweg in Sneek. Het hoofdveld van dit sportpark is van kunstgras voorzien, waardoor de speel- en trainingsmogelijkheden van hoofdgebruiker v.v. LSC 1890 fors zijn toegenomen. Aangezien de v.v. WPB vertrokken is naar het nieuwe sportpark Schuttersveld, heeft LSC 1890 nu de beschikking over 1 kunstgrasveld en 2 natuurgrasvelden.

Naast de werkzaamheden aan het hoofdveld hebben nog diverse werkzaamheden op het sportpark plaatsgevonden. De oude oefenhoek van gravel is opgeruimd, er is een grondtribune langs het hoofdveld gerealiseerd en de bestrating op het sportpark is vernieuwd. Voor deze bestrating zijn ouderwets gebakken straatstenen gebruikt die uitstekend passen bij de stijl van het monumentale tribune- en kantinegebouw op het sportpark.

Het sportpark aan de Leeuwarderweg is een rijksmonument. De tribune is in 1999 voor anderhalf miljoen gulden gerestaureerd en dit bouwwerk is nu een uniek pronkstuk op het gebied van tribunearchitectuur: het is in Nederland nog de enige houten tribune in de stijl van de Amsterdamse school.

Dankzij de recente werkzaamheden is een fraai geheel ontstaan, dat a.s. zaterdag dus officieel wordt geopend. Aansluitend aan de officiële (her)ingebruikname, wordt een wedstrijd tussen het 1e elftal van LSC 1890 en een selectie van spelers uit de overige Sneker voetbalverenigingen gespeeld.
Een ieder is welkom om deze officiële heropening en daaraan aansluitende voetbalwedstrijd te bezoeken. De toegang is gratis.


* Pagina met meer informatie over het monumentale tribune- en kantinegebouw Zie het origineel

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 5-6-2007