Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam

Amsterdam, 15 mei

zilver voor EMMA TV

Het Emma Kinderziekenhuis AMC organiseert zaterdag 9 juni een feest ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Emma TV. Het interne televisiestation van het kinderziekenhuis verzorgt wekelijks drie televisie-uitzendingen. Aan de live jubileumuitzending - van 14.00 tot 15.30 uur - werken diverse bekende Nederlanders belangeloos mee.

De jubileumuitzending vindt plaats op een van de centrale pleinen in het AMC (begane grond, tussen bouwdeel G0 en H0) en wordt om twee uur geopend door een bekende artiest. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten zoals een workshop streetdance, een metamorfose door een visagist, een modeshow, een kook- en schilderhoek en nog veel meer. Bovendien zendt Emma TV het jubileumfeest live uit en worden tijdens de uitzending de hele middag historische beelden vertoond uit de vijfentwintigjarige geschiedenis.

Emma TV werd in 1982 opgericht vanuit de pedagogische zorg. Doel is zieke kinderen even het ziek-zijn te laten vergeten. Emma TV zorgt dan voor een welkome afleiding. Ruim zestig vrijwilligers werken onder begeleiding van een parttime beroepskracht belangeloos mee en diverse sponsors steunen het televisiestation. Emma TV is het oudste televisiestation van een kinderziekenhuis in Europa. Het beschikt over een professioneel ingerichte studio in de kelder van het AMC van waaruit de programma's worden geproduceerd en uitgezonden. De medewerkers maken programma's voor, door en met kinderen. Op maandagmiddag is er een programma voor de allerkleinsten, woensdagmiddag voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en vrijdagavond voor de tieners. Ze spelen mee in een fantasieverhaal, interviewen een gast, worden zelf geïnterviewd of ze maken samen muziek of zingen een liedje. Voor de uitzendingen worden de patiëntjes opgehaald, soms met bed en al, om mee te gaan naar de studio. Kinderen die om medische redenen niet uit hun bed mogen, kunnen vanaf de afdeling deelnemen aan de uitzending. Alle patiënten van het AMC - kinderen én volwassenen - kunnen zeven dagen per week 24 uur per dag de televisie-uitzendingen van Emma TV bekijken.


Noot voor de redactie (

Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam