Ingezonden persbericht


Right To Play Games international evenement voor bedrijfsleven

ROTTERDAM - Het ondersteunen van goede doelen is in de regel een passieve bezigheid. Right To Play probeert zich ook op dit vlak te onderscheiden. De humanitaire organisatie van voormalig Olympisch kampioen Johann Olav Koss heeft daarom het recht verworven om in 2007 de Right To Play Games te organiseren. Dit internationale sportevenement voor het bedrijfsleven wordt op zaterdag 9 en zondag 10 juni in Rotterdam gehouden. Medewerkers en teams van ondernemingen kunnen in totaal twaalf verschillende sporten: badminton, basketbal, wielrennen, dragonboat, golf, hockey, korfbal, hardlopen, voetbal, squash, tennis en volleybal) de strijd met elkaar aanbinden. Individueel of in teamverband

Right To Play prijst zich gelukkig met een goede samenwerking met de verschillende diensten van de gemeente Rotterdam, de dienst Sport en Recreatie en de stichting Rotterdam Topsport. Burgemeester Ivo Opstelten zal daarom ook optreden als beschermheer van de Right To Play Games.

De eerste editie van de Right To Play Games is een zakelijke sportevenement, waarin gezondheid en plezier een belangrijke rol speelt. De competitie staat open voor iedereen, ten goede van iedereen, waarbij sport, netwerken, teamwork en toerisme worden gecombineerd. De Right To Play Games hebben als doel om de teamspirit van werknemers te versterken door deelname aan een sport evenement. Iedereen kan mee doen, van multinational tot eenmanszaak. Teams kunnen niet alleen worden samengesteld uit medewerkers, maar ook uit bestuursleden, managers, gepensioneerden, adviseurs, vrienden en familieleden.

Alle opbrengsten uit het evenement komen geheel ten goede aan Right To Play. De humanitaire organisatie streeft er naar om alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. Right To Play wordt hierin gesteund door de inzet van topsporters die in hun rol als ambassadeurs betrokkenheid tonen. Zij weten als geen ander wat sport kan betekenen en zijn een rolmodel voor kinderen in de door oorlog, natuurrampen of ziektes getroffen gebieden over de hele wereld. Enkele van de ambassadeurs zullen tijdens de Right To Play Games twee dagen een actieve rol vervullen door mee te lopen, te fietsen, verschillende sportenonderdelen officieel te openen of deelnemers en teams te coachen.

Voor meer informatie kijk op www.righttoplay.nl onder het kopje Right To Play Games.
---

Noot: Nadere informatie Eva Sytsema: 010-447.28.03 / eva.sytsema@righttoplay.nl


---- --