Ingezonden persbericht


EO-JONGERENDAG 2007 UITVERKOCHT


Organisatie creëert extra plaatsen wegens enorme belangstelling

De 33ste EO-Jongerendag vindt plaats op zaterdag 9 juni 2007 in een uitverkocht Gelredome. Vanaf de opening van de reserveringslijnen in maart liep het storm met de aanmeldingen. Op dit moment is de EO-Jongerendag uitverkocht, maar de organisatie creëert extra plaatsen voor de jongeren die nog geen kaartje hebben gereserveerd. Op het veld komen er 1000 staanplekken bij en achter het podium gaat de bioscoop open. Deze ruimte biedt plaats aan nog eens 1500 jongeren. Door middel van een groot scherm kunnen zij de gebeurtenissen op het podium volgen.

Het thema van de EO-Jongerendag 2007 is Dream Bigger: groot dromen over God, de wereld en je eigen identiteit. Presentator van de EO-Jongerendag is Frank van der Velde. Naast de Ronduit Praiseband, treden Chris Tomlin, Stellar Kart en Group 1 Crew op het hoofdpodium op. Onlangs werd bekend dat X-Factor winnares Sharon Kips samen met de nummer drie X6 ook zal optreden op het hoofdpodium. De sprekers zijn Tiemen Westerduin en Kees Kraayenoord. De live televisiepresentatie van de dag ligt in handen van Arie Boomsma.

EO-Jongerendag artiesten winnen Dove Awards
Gisteren is bekend geworden dat Chris Tomlin tijdens de 'Gospel Music Association's Dove Awards' in Nashville, USA voor de tweede keer is gekozen tot 'beste artiest van het jaar'! Naast deze top award heeft Chris Tomlin nog vijf andere awards gewonnen, onder meer voor beste zanger en zijn single 'Holy is the Lord' werd uitgeroepen tot beste nummer van het jaar. Stellar Kart wist ook een award in de wacht te slepen. Voor hun album 'Me And Jesus; We Can't Stand Sitting Down' werden zij beloond met 'beste rock album'.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht