Ingezonden persbericht


SAY CHEESE

Fototentoonstelling & photoshop: fotograferen, ontwikkelen en afdrukken onder begeleiding van Marijn de Jong

Van zaterdag 9 juni tot en met zondag 1 juli vindt in de Artotheek een tentoonstelling plaats van fotografische werken uit de uitleencollectie.

Say Cheese

Van landschappen tot portretten, van architectuur tot geënsceneerde fotografie - alles is vertegenwoordigd in een tentoonstelling die ontmoetingen vastlegt, stadse gezichten afwisselt met plattelandsbeelden, en natuur afzet tegen beton.

In het midden van de tentoonstellingsruimte staat een fotostudio met doka, waarin bezoekers op vier zondagen (10, 17, 24 juni en 1 juli) van 13.00 tot 17.00 uur onder leiding van kunstenaar Marijn de Jong en zijn assistent portretfoto's kunnen maken. Ook kunnen zij favoriete voorwerpen meenemen om die te fotograferen, en zo te experimenteren met het analoge fotografieproces. Een week later kunnen zij terugkomen, om de foto zelf in de doka te ontwikkelen en af te drukken. De foto wordt dan in een passe-partout aan de tentoonstellingswand opgehangen.

Na 1 juli kunnen de foto's in hun passe-partout opgehaald en mee naar huis genomen worden.

Kosten: 5 euro per persoon, inclusief passe-partout (betalen aan de balie).

Marijn de Jong ( 1975)

Ik wil mijn omgeving en de mensen die ik daarin tegenkom zo persoonlijk en indringend mogelijk fotograferen. Ik fotografeer interieurs van woningen en plekken van steden, waar ik op zoek ga naar sporen die mensen achterlaten. Verwaarloosde interieurs en plekken hebben mijn voorkeur omdat daar de sporen van langere tijd zijn opgestapeld.

Mijn portretten zijn resultaten van ontmoetingen met mensen die ik intuïtief verkies te fotograferen. Het gaat mij dan om de band die tijdens het fotograferen ontstaat tussen de geportretteerde en mijzelf.

Ik kies mijn 'modellen' uit vanwege hun uiterlijk voorkomen, hun uitstraling en hun achtergrond. Ik ben er voortdurend op uit om de plekken en mensen te vinden die mij zodanig intrigeren dat ik ze wil fotograferen.

Mijn fascinatie voor een persoon, een plek of een interieur moet zo groot zijn dat ik in staat ben om deze fascinatie via het beeld op de toeschouwer over te brengen. Na verloop van tijd moet mijn steeds groeiende verzameling foto's een heel persoonlijk en samenhangend beeld geven van steden en de mensen die daarin wonen.

Zo'n verzameling wil ik maken.

Centrum Beeldende Kunst

Al 25 jaar de kortste weg naar kunst in Rotterdam

Nieuwe Binnenweg 75

3014 GE Rotterdam

010-4360288

www.cbk.rotterdam.nl

Bezoek onze zondagmiddagen op de Binnenplaats!