Gemeente Tilburg

7-6-2007
Tilburg krijgt eigen ringtone
Als eerste ter wereld koppelt Tilburg ringtones aan de stad

Bij aanvang van het DAIV Festival van het Levenslied op zaterdagavond 9 juni wordt, onder leiding van Clemens van Bracht, met het aanwezige publiek een eerste ringtone van de stad ("T-ring") opgenomen. Zoals te verwachten, is deze eerste beltoon 'T-ring' gedoopt. De opname van "T-ring" gebeurt 'live' bij het Podium Paleisring om 20.15 uur. Met behulp van bluetooth wordt deze unieke ringtone gratis onder de festivalgangers verspreid. De gemeente Tilburg heeft samen de Ringtone Society het idee van de 'T-ring' opgepakt en verder uitgewerkt. Het is bedoeling om met deze "T-ring" de Tilburgse muziekwereld een leuke nieuwe creatieve uitdaging te bieden.

Techniek
Hoe gaat het in zijn werk? De ter plekke opgenomen ringtone wordt direct doorgezet naar Bluetoothreclame.nl. Na verwerking kan deze vervolgens via Bluetooth verzonden worden naar de feestende menigte. De bezoekers van het Festival krijgen binnen een straal van 15 meter rond de Bluetoothzuilen eerst via sms de vraag of zij de "T-ring" willen ontvangen via Bluetooth. De consument bepaalt de ontvangst dus zelf, er is dus geen sprake van spam.

Projectopzet
De ringtone biedt tal van mogelijkheden om de Tilburgse culturele manifestaties op een speelse manier onder de aandacht te brengen. Het T-ringtone project kent drie verschillende onderdelen.
1. Traktaties T-rings: de Tilburg Traktaties inspireren de componisten én animators de grenzen van de creatieve kant van de ringtone op te zoeken.

2. City T-rings, de etalage van de Tilburgse muziek: Tilburgse muzikanten en componisten laten zich inspireren door Tilburg als stad van Makers. Tilburg kent veel creatief talent, T-rings biedt professionels een interactief platform.

3. Free T-rings: De Free T-ring Stage is een open podium waar Tilburgse muzikanten, amateurs, scholen, bedrijven en particulieren uit Tilburg een ringtone kunnen publiceren. De ringtones zijn vrij te downloaden van www.T-rings.nl.

Partners
De Ringtone Society is een Tilburgs initiatief (van Muzieklab Brabant) gericht op het stimuleren van de artistieke ontwikkeling van de ringtone. In ruim twee jaar tijd groeide de Ringtone Society uit tot een wereldwijd platform waar inmiddels honderden muzikanten en componisten uit heel de wereld hun bijdrage hebben geleverd aan de Ringtone Society.
Bluetoothreclame.nl gevestigd in Amsterdam, ondersteunt bedrijven met het medium bluetooth speelt in op trend en behoeftes dmv marketing-en reclamecampagnes door ondersteuning met het medium bluetooth. Zij ontwikkelde in samenwerking de Ringtone Society het geheel nieuw concept van life ringtones versturen. Bluetoothreclame.nl is eerder ingezet bij onder andere een concert van Marco Borsato, SBS6 Sterren Dansen op het ijs, WK Amsterdam Puma..