LLiNK

Rotterdam, 6 juni 2007


- PERSBERICHT-

Reeën spotten met Herman in LLiNK in Natura

LLiNK in Natura is een nieuw natuurprogramma over passie voor en genieten van alles dat groeit, bloeit en leeft in Nederland. Vanaf Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd volgt presentator Bas Westerweel het biologische boerenleven en de natuur op de voet. In de tweede aflevering gaan we met jachtopziener Herman reeën spotten. Deze edele dieren laten zich alleen zien tussen zonsondergang en zonsopkomst. Zal het hem lukken om de reeën voor de camera te krijgen? Je ziet het in LLiNK in Natura, zaterdag 9 juni om 18.55 uur op Nederland 2.

Verder trekt Bas Westerweel de Veluwe op en ontrafelt het korstmos-mysterie. De precieze locatie van dit bijzondere plantje is geheim, dus Bas moet tijdens de rit er naar toe een blinddoek om. LLiNK in Natura neemt daarnaast een duik in de wondere wereld van de vaderlandse vogelspotters.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en -filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl

###
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie,