Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kom naar de Zuiderparkdagen en de heropening van het Zuiderpark!

Zuiderparkdagen: altijd gezellig druk

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni aanstaande is het zover. Dan worden de Zuiderparkdagen weer gehouden. En dit jaar worden de Zuiderparkdagen gecombineerd met de officiële heropening van het Zuiderpark. Dat betekent: nog meer dingen te zien, te doen en te beleven. Wat precies? Dat leest u hier!

Wat twaalf jaar geleden begon als een activiteit om het Zuiderpark wat meer bekendheid te geven, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bruisend evenement.

Ook dit keer zijn er weer veel leuke activiteiten gepland. Er is een verenigingen- en rommelmarkt waar zon 150 kramen staan; er zijn kinderactiviteiten en er staan twee podia waar op beide dagen te genieten valt van muziek en dans voor jong en oud. Ook kinderboerderij de Molenwei is te bezoeken.

In een tent in de tuin van landhuis De Oliphant vindt u de Woonbeurs, met informatie over wonen en welzijn in de deelgemeente.

Natuurlijk zijn er ook weer een aantal kermisactiviteiten en is Thuis op Straat (TOS) present met spelletjes en speeltjes in de tuin van de Oliphant.

Charlois Welzijn en Sport en Recreatie organiseren verder op het terrein verschillende kinder- en jongerenactiviteiten. En wilt u even uitrusten van dit alles? Dan is het goed toeven op één van de gezellige terrassen.

In opdracht van de deelgemeente Charlois wordt het evenement nu alweer een paar jaar georganiseerd door Van Es Events.

De Zuiderparkdagen vindt u in het Zuiderpark ten westen van de Groene Kruisweg.

Heropening Zuiderpark

Gebruikers van het Zuiderpark, maar ook oplettende bewoners en voorbijgangers zal het niet ontgaan zijn dat het Zuiderpark aardig op de schop is geweest. Het park is nu zo goed als klaar.. In het najaar van 2006 is het zogenaamde Avontureneiland al feestelijk geopend door 400 basisschoolleerlingen. Een plek, vlakbij Ahoy met drie heuvels en bijzondere speel- en recreatiemogelijkheden die intussen al volop in gebruik is.

Op zaterdag 9 juni omstreeks 14.30 uur opent burgemeester Ivo Opstelten officieel het vernieuwde Zuiderpark. Elders op deze paginas leest u hier meer over.

Maar er is meer dan alleen een officieel openingsmoment, er zijn zowel op zaterdag als op zondag ook allerlei activiteiten die laten zien wat je allemaal kunt doen in het park.

Alle activiteiten rond de heropening van het Zuiderpark vinden ten oosten van de Groene Kruisweg plaats.

Kermis op de Vaanweide

Als extra attractie staat er van woensdag 6 juni tot en met zondag 10 juni ter gelegenheid van de heropening van het Zuiderpark een kermis op de Vaanweide, helemaal aan de oostkant van het Zuiderpark, nabij de splitsing van de Vaanweg en de Zuiderparkweg.

Met riksja, paardentram of trein

Het Zuiderpark is groot en de activiteiten worden overal gehouden. Maar u hoeft niet te lopen! Op zaterdag 9 juni kunt u naar keuze met de riksja, de paardentram of per treintje bij alle attracties komen. Op zondag rijden riksjas dezelfde route.

Eerste Open Charloise Dartkampioenschappen
Grote verenigings- en rommelmarkt
Doe mee aan de puzzeltocht!
Programma Zuiderparkdagen
Charloise Woonbeurs: Alles over wonen en welzijn Heropening Zuiderpark
Programma Heropening Zuiderpark
Vijf dagen kermis!