Gemeente Delft

Slotdag Wmo in Delft

Op zaterdag 9 juni vindt van 10.00 tot 15.00 uur in het Grotius college de Slotdag Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) plaats.

Acht Wmo-werkteams hebben zich sinds maart over diverse thema's gebogen die onder de Wmo vallen. Op deze slotdag presenteren zij en het panel gehandicaptenbeleid 's ochtends hun resultaten. 's Middags is er een interactief programma met discussies over inkoop en kwaliteit van de zorg, mantelzorg en vrijwilligers en het persoonsgebonden budget.

De Wmo-werkteams bestaan uit burgers en vertegenwoordigers van instellingen. Ze hebben plannen en beleidsadviezen uitgewerkt die variëren van verbetering van inspraakstructuren tot invoering van laagdrempelige ontmoetingsplekken, van ondersteuning van ouders met opgroeiende kinderen tot digitale ondersteuning van Persoons Gebonden Budget-houders en het bevorderen van participatie van ouderen. De bezoekers van de Slotdag Wmo kunnen via speeddating vragen stellen aan de werkteams.

Het interactieve middagprogramma bestaat uit een groepsdiscussie over de inkoop en kwaliteit van de zorg, een debat over besteding van ¤ 100.000 voor mantelzorg en vrijwilligers en een discussie over het Persoons Gebonden Budget (PGB).

Wethouder Dick Rensen bespreekt wat er met de uitkomsten van die dag wordt gedaan.

De presentatie is voor iedereen toegankelijk. De presentatie duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Inloop is mogelijk vanaf 09.30 uur. Om 12.30 uur vindt de lunch plaats. Locatie: Grotius College, Juniusstraat 8, Delft.

De Wmo is op 1 januari 2007 ingegaan. De Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten en de huishoudelijke verzorging uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten vallen nu allemaal onder deze nieuwe wet.

Inwoners van Delft spelen een belangrijke rol bij de invoering van de Wmo in Delft. Zowel inwoners, adviesraden en clientenorganisaties zijn gevraagd mee te denken en te praten over de lokale invulling van het beleid.

Meer informatie op www.gemeentedelft.info/wmo

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft