Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuiderparkdagen: groter dan ooit!

Zuiderparkdagen Nog een klein maandje en dan is het zover: op zaterdag 9 en zondag 10 juni aanstaande worden weer de Zuiderparkdagen gehouden. Dit jaar groter dan ooit, want op zaterdag 9 juni wordt ook nog eens het vernieuwde Zuiderpark officieel geopend! Dus meer activiteiten, meer te zien, te doen en te beleven in het Zuiderpark!

Wat twaalf jaar geleden begon als een activiteit om het Zuiderpark wat meer bekendheid te geven, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bruisend evenement.

Natuurlijk zijn er weer de vertrouwde onderdelen. Er is een verenigings- en rommelmarkt waar zon 180 kramen staan, er zijn kinderactiviteiten en er staan twee podia waar op beide dagen te genieten valt van muziek en dans voor jong en oud. Ook kinderboerderij de Molenwei is te bezoeken en bent u moe geworden van dit alles, dan is het goed toeven op één van de gezellige terrassen. Natuurlijk zijn er ook weer een aantal kermisactiviteiten en is Thuis op Straat (TOS) present met spelletjes en speeltjes in de tuin van de Oliphant.

Charlois' Welzijn en Sport en Recreatie organiseren verschillende kinder- en jongerenactiviteiten.

Eveneens een vast onderdeel is de jaarlijkse woonbeurs, waar u informatie kunt krijgen over alles wat met kopen, huren en wonen in de deelgemeente Charlois te maken heeft.

Nieuw bij de Zuiderparkdagen zijn dit jaar de Eerste Open Charloise Dartkampioenschappen. Op zaterdag 9 juni zijn vanaf 12.00 uur de kwalificatiewedstrijden en op zondag 10 juni vanaf 12.00 uur is de grote finale die gaat tussen de laatste 32 spelers.

Tevens vindt op zondag een toernooi plaats voor jongeren van 8 tot 14 jaar.

Informatie en inschrijven in Café het Nieuwe Concert, Zuidhoek 1 of per email: info@hetnieuweconcert.nl

En dan is er op zaterdag 9 juni ook nog de opening van het vernieuwde Zuiderpark, dat zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan!

De komende weken lichten wij iedere keer een tipje van de sluier op over het programma van 9 en 10 juni. En op woensdag 6 juni vindt u natuurlijk het complete programma op deze paginas.