Winnende Wijnbeurswijnen doen watertanden
Weesp, 8 juni 2007. Dit jaar zijn maar liefst drie van de Bordeauxwijnen van De Nederlandse Wijnbeurs geselecteerd voor de hitparade van Bordeauxwijnen in 2007, een initiatief van het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux. Een speciale jury bestaande uit sommeliers zoals Anjo de Bont, recensenten zoals Gert Crum en Neerlands bekendste kok Joop Braakhekke hebben een 'Best of' van 80 wijnen geselecteerd uit 326 ingezonden wijnen. Het Conseil presenteert de wijnen 11 juni aan de branche in Theater 't Spant te Bussum.
De Nederlandse Wijnbeurs is ruim 30 jaar actief op het gebied van wijnselectie voor particulieren. Van Château Lafite Rotschild en top Pommards tot aan de vermaarde rode La Pauline als 'Grand Cru' voor door de week. Met ingang van de oogst 1986 werd het 'Vatencollectief' geïnstalleerd. Een project waarbij de meest veelbelovende rode wijn van de oogst de kans krijgt om op de spiksplinternieuwe vaten van het Vatencollectief uit te groeien tot 'Grand Cru' kwaliteit. Net zoals bij de beroemde Grands Crus, alleen dan voor een fractie van de prijs. De filosofie hierbij is dat 'Grand Cru kwaliteit' betaalbaar moet zijn voor elke wijnliefhebber, op elk moment. Dat deze filosofie werkt, blijkt: drie van de acht door ons ingezonden Bordeaux zijn geselecteerd voor 'Bordeaux op z'n Best 2007'.
Met trots presenteren wij onze eigen 2002 Margaux, gerijpt op de nieuwe eiken vaten van het Vatencollectief in de kelder van Château d'Arsac te Margaux. En de 2005 Saint-Éstèphe van Château Lilian Ladouys, óók van het Vatencollectief. De andere door de jury geselecteerde wijn, de 2006 rosé van Château Lamothe Vincent, Bordeaux, laat zien hoe goed Bordeaux tegenwoordig ook in rosé kan zijn.
Kijk ook op
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Einde Bericht
Nederlandse Wijnbeurs
De Nederlandse Wijnbeurs selecteert in opdracht van haar leden de beste en meest koopwaardige wijnen uit de markt. Aanvankelijk eerst alleen uit Frankrijk met de grote wijnen van Bordeaux en Bourgogne als specialisme. Maar later ook uit Spanje, Italië, Californië, Australië, Chili, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. Doordat de geselecteerde wijnen vervolgens rechtstreeks worden geïmporteerd (met uitschakeling de opslagpercentages van groothandel, importeur en detaillist), bovendien met een aantrekkelijke besparing. Meer dan 100.000 aangesloten particuliere wijnliefhebbers profiteren er dagelijks van.
Kijk ook op:
Noot voor de redactie,