Gemeente Arnhem

EK-Welkomstkunstwerkjes basisscholen te zien op bijzondere plekken. Het UEFA EK Onder 21 leeft in Arnhem! Niet alleen in en rond Gelredome, maar vooral ook in de wijken waar het project Art4Football de afgelopen weken actief was.
Kern van dit cultuureducatie-project is dat kinderen van basisscholen worden opgeroepen unieke welkomstcadeaus te maken voor de spelers die tijdens het UEFA EK Onder 21 in vier Nederlandse steden verblijven. De mooiste tekeningen, schilderijen, collages, vlaggen enz. worden geselecteerd en uiteindelijk door de schoolkinderen persoonlijk overhandigd aan de spelers en staf van de bezoekende voetbalploegen.

Thema van het project is Welkom in Nederland- Welkom in mijn stad / mijn wijk Welkom op het UEFA EK Onder 21.

Een achttal basisscholen kreeg in Arnhem voor dit project een speciaal pakket aangeboden, waarbij lokale beroepskunstenaars de schoolkinderen helpen met het maken van unieke welkomstcadeaus. Zo bracht de Arnhemse kunstenares Annemieke Daniels een bezoek aan de St. Margarethaschool om met groep 6 en 7 prachtige welkomstvogels te maken, en werkte kunstenares Ruth Wentink met groep 7 van de Pieter Brueghelschool aan kijkbollen van papier maché.

Onderdeel van Art4Football gesponsord door Volkshuisvesting Arnhem- is bovendien dat deze kunstwerkjes lokaal geëxposeerd worden op een bijzondere plek in de wijk van de school. De vogels van de St. Margarethaschool strijken daarom vanaf woensdag 6 juni neer aan de waterkant vlakbij de school, en symboliseren daarmee de internationale voetbalselecties die voor het EK in Nederland vertoeven. De kunstwerkjes van de Pieter Brughelschool zijn sinds maandag 4 juni te bewonderen in de Albert Heijn aan de Van Lawick van Pabststraat.

Art4Football Arnhem wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Euro2007 en Volkshuisvesting Arnhem.

UEFA EK Onder 21
Van 10 tot en met 23 juni wordt in Nederland het UEFA EK Onder 21 gespeeld. Eén van de vier speelsteden is Arnhem. Meer informatie over het voetbaltoernooi en kaartverkoop vinden voetballiefhebbers op www.euro2007.nl Kaartverkoop is ook mogelijk vanaf drie uur vóór aanvang van de wedstrijden aan de kassas van Gelredome.