Gemeente Almelo

Turkse en Nederlandse kinderen praten op MSN over afvalproblemen

7 juni 2007 - Wat kunnen kinderen in Turkije en Nederland van elkaar leren over zwerfvuil en over andere afvalproblemen? Daarover praatten de leerlingen van basisschool Reigershöfte maandag op MSN met leelringen van basisschool Emsan in de partnerstad Denizli. Het contact kwam tot stand door het project No Way Waste, een initiatief van de Gemeente Almelo.

Via MSN in contact met Turkije

De leerlingen uit groep 8 kozen vooraf een Turkse partner van de school in Denizli, waarmee ze op MSN zouden gaan praten. Praten op MSN loopt via de computer. De leerlingen stelden vragen over het project aan de kinderen in Denizli. Elk tweetal praatte vijf minuten met elkaar. Helaas werkte het geluid niet altijd, waardoor de kinderen de vragen alsnog moesten typen.

Erg grappig

In het kader van dit project bezoekt een delegatie vanuit Almelo op dit moment Denizli. Wethouder Bert Kuiper van Milieu en directeur van De Reigershöfte Wim Oude Vrielink waren op de basisschool in Denizli om de contacten tussen de leerlingen vanuit Turkse zijde te bekijken. Het was erg grappig om de schooldirecteur eens via de webcam te zien.

Het doel van het project en de contacten tussen leerlingen is gezamenlijk te werken aan een project te werken en zodoende integratie en wederzijds begrip te bevorderen.