Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 7 november

BREDA, 7 juni 2007

Twee jongens aangehouden wegens diefstal bromfiets

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.30 uur twee jongens (16 en 17 jaar) uit Breda aangehouden wegens de diefstal van een snorfiets. De 17-jarige jongen zag naar eigen zeggen de niet afgesloten bromfiets tegen een woning in het centrum staan. Hij informeerde bij diverse omwonenden of ze wisten van wie de brommer was, maar daarover kreeg hij geen uitsluitsel. Omdat de jongen in de brommer een mooie opknapper zag, nam hij het voertuig zonder toestemming van de eigenaar mee. Op hun school aan de Riethil aangekomen, werden de jongens door een docent aangesproken waarna de politie werd gebeld. Na verhoor is het tweetal op vrije voeten gesteld. Naar een passende straf voor de jongens wordt, in overleg met Justitie, gezocht.

Fietsendief opgepakt

BREDA: Een 45-jarige Bredanaar is woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Slingerweg op verdenking van fietsendiefstal. De politie kreeg eerder een melding van een 41-jarige Bredanaar. De vrouw en de dochter van de man waren gaan winkelen aan de Cypresstraat, maar misten bij terugkomst hun fietsen. Een getuige wist wel te vertellen dat een man ze had meegenomen en in de richting van de Slingerweg was vertrokken. De 41-jarige Bredanaar reed vervolgens zelf langs daklozencentrum t IJ en kon daar bij de 45-jarige verdachte een fiets terugkopen. De kinderfiets kon hij een uurtje later ophalen De 41-jarige Bredanaar belde intussen de politie waarna agenten de verdachte in de kraag konden pakken. Hij is in verzekering gesteld. De verdachte ontkent de fietsen zelf gestolen te hebben, dat zou een andere man hebben gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na mishandeling

BREDA: De politie onderzoekt de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Breda woensdagmiddag. Het slachtoffer voetbalde rond 16.00 uur met enkele andere jongens bij een speeltuintje aan de Woutersberg. Tijdens het voetballen viel een 9-jarige jongen in een duel met de 15-jarige. De jongen ging huilend naar zijn vader die verhaal ging halen bij het slachtoffer. Hij pakte hem in de nek en sloeg hem. Ook werd zijn T-shirt kapot getrokken. Later op de avond, rond 20.00 uur, kon de 42-jarige vader worden aangehouden. De man is ingesloten. Hij zegt ook door de 15-jarige jongen geslagen te zijn.

Auteur: Andre van den Hul