Politie druk bezig met stoppen auto-inbrakengolf

Vlijmen/Drunen, 07-06-2007

Politie druk bezig met stoppen auto-inbrakengolf

Vlijmen/Drunen De politie zet alles op alles om de auto-inbrakengolf die momenteel met name in Vlijmen en Drunen speelt onder controle te krijgen. In een week tijd is er met name in Vlijmen en Drunen, maar ook in Heusden ruim 40 keer ingebroken in een auto. Ter indicatie, normaal wordt er in een week tijd in de gemeente Heusden 2 a 3 keer per week in een auto ingebroken.

Feiten

De politie berichtte eerder deze week al van zeven autoinbraken in de Vlaemsche Hoeve en De Klok in Vlijmen, uiteindelijk bleek dat toen alle aangiften binnen waren, dat het om 20 autos ging, voornamelijk van het merk Volkswagen en Seat. Vanuit de wijk de Venne-West in Drunen kwamen deze week ook 8 aangiften binnen. In alle gevallen werden er met name autoradio-cd-spelers en geld weggenomen. In de nacht van woensdag op donderdag is er voor zover nu bekend zeven keer ingebroken in het centrum van Vlijmen in de omgeving van de Pastoriestraat. De overige inbraken vonden verspreid door de gemeente Heusden plaats.

Maatregelen

Begin dit jaar heeft de politie een auto-inbrakenproject opgestart. Enerzijds gaat het hier om preventiemaatregelen, het waarschuwen van potentiële slachtoffers en een dadergerichte aanpak. De politie investeert momenteel extra veel tijd aan buurtonderzoek, sporenonderzoek en gericht toezicht door agenten. Daarnaast werkt het politieteam Heusden nog op andere wijze bij het opsporen van de daders. (Hierover kunnen echter geen mededelingen worden gedaan.)

Waardevolle spullen

De politie vraagt nogmaals de medewerking van de Heusdense bevolking. Laat geen waardevolle spullen in uw auto achter en bel de politie zodra u iets verdachts opvalt (0900-8844 politieteam Heusden) Autoinbraken: Een zaak van de politie en U.

Laatst gewijzigd 07-06-2007 14:02 | © Politie Brabant-Noord