Ingezonden persbericht


LANDesk Application Virtualisation voorkomt conflicten met gedistribueerde software

Applicaties draaien zonder geïnstalleerd te zijn; conflicteren niet met Windows Vista

Eindhoven, 7 juni 2007 - LANDesk Software, leverancier van oplossingen voor IT-servicemanagement, introduceert LANDesk Application Virtualisation. Deze oplossing, die is geïntegreerd in de LANDesk Management Suite, biedt bedrijven de mogelijkheid om virtuele applicaties op dezelfde manier te beheren als standaardapplicaties. Dit leidt tot meer zakelijke waarde en gebruiksgemak.

"Applicatievirtualisatie wordt beschouwd als de toonaangevende ICT-technologie van dit moment. Toch hebben veel bedrijven tot op heden nog niet het maximale uit deze technologie kunnen halen", zegt Steve Daly, General Manager van LANDesk. "Met onze oplossing kan een organisatie een applicatie distribueren en inzetten zonder deze te installeren. Dit is revolutionair, want LANDesk Application Virtualisation vereist geen vooraf geïnstalleerde client-software en draait op elke bron, zoals een USB-apparaat, netwerk-share of desktop. Bovendien kunnen bedrijven virtuele applicaties eenvoudig beheren met de LANDesk Management Suite. Ze hebben hiervoor namelijk geen extra netwerkinfrastructuur nodig."

De integratie van de laatste versie van LANDesk Application Virtualisation in LANDesk Management Suite biedt de volgende voordelen.
* Ontdekken en rapporteren van virtuele applicaties in standaardinventarisatiescans.
* Bijhouden van het licentiegebruik van virtuele applicaties en het gebruik van elke user/machine.
* Extra menuoptie voor virtuele applicaties in verschillende softwaredistributiefuncties.
* Optie om virtuele applicaties op te sporen en lokaal op te slaan op servers of hosts.
* Mogelijkheid om virtuele applicaties te streamen naar gebruikerssystemen.

De inzet van een virtuele applicatie biedt gebruikers alle functionaliteit van die applicatie zonder dat deze geïnstalleerd hoeft te worden. Doordat deze applicaties in een eigen virtuele omgeving draaien, kunnen gebruikers applicatieconflicten elimineren. Ook kunnen ze verschillende versies van dezelfde applicatie gelijktijdig draaien en zijn applicaties die nog niet uitwisselbaar zijn met Windows Vista, toch in te zetten wanneer dit besturingssysteem in gebruik wordt genomen.

LANDesk Application Virtualisation gebruikt een client-loze architectuur. Hierdoor kunnen applicaties draaien op elke WAN en LAN, USB-, cd-rom-drive en meer, zonder dat ze ruimte innemen op de host-pc. De virtuele applicaties - samengevoegd in pakketten van eenvoudige EXE-bestanden - zijn geïsoleerd van de host-pc en draaien alleen in de gebruikersmodus. Dit betekent dat de applicaties uitstekend werken op afgesloten desktops zonder device drivers. Op deze manier blijven desktops schoon, veilig en stabiel. Grote applicaties zijn beschikbaar door middel van streaming vanuit een gedeelde netwerkdrive, waardoor het niet nodig is om software te installeren op clients of servers. Bovendien is de applicatie te gebruiken terwijl de pc 'offline' is. De oplossing vereist dus geen installatie of registerveranderingen op een lokale desktop.

Beschikbaarheid
LANDesk Application Virtualisation is vanaf nu verkrijgbaar bij LANDesk Expert Solution Providers (ESP's).

###

Over LANDesk Software
LANDesk Software, onderdeel van Avocent, is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.