Ingezonden persbericht


Persbericht

Geen subsidie voor 'eurokritische' groepen

Organisaties die campagne hebben gevoerd tegen de Europese Grondwet krijgen geen geld uit het Europafonds. Dit fonds van het ministerie van Buitenlandse Zaken beheert twee en een half miljoen euro per jaar voor informatie en discussie over Europa. Daarvan is tot nu toe maar een minimaal bedrag (¤ 50.000) beschikbaar gesteld voor organisaties die indertijd campagne voerden tegen de Europese Grondwet.

In tegenstelling tot publieke uitspraken is staatssecretaris Timmermans niet van plan om hier verandering in te brengen. Dat concluderen de betreffende organisaties uit het uitblijven van een antwoord van de staatssecretaris op hun verzoek om overleg. Zij deden dit verzoek toen staatssecretaris Timmermans in zijn weblog schreef dat hij graag subsidie wilde verstrekken aan 'eurokritische' organisaties.

Uit het feit dat op deze brief na ruim een maand nog geen antwoord is gekomen concluderen de organisaties dat de betreffende uitspraken van de staatssecretaris slechts voor de Bühne waren bedoeld en dat er niet van een aanpassing van het beleid ten aanzien van het Europafonds sprake is.

-----------------------------------------------
Einde persbericht



Ingezonden persbericht