Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 07-06-07

TILBURG, 7 juni 2007

Politie team Wilhelminapark houdt alcoholcontrole

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft gisteravond en vannacht op vijf locaties met 15 agenten een alcoholcontrole gehouden. De actie vond plaats in samenwerking met de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Medewerkers van het SWOV namen van 51 bestuurders, met hun toestemming een drugstest af. Ook hebben 44 mensen bloed afgestaan. Er hebben 270 mensen geblazen, daarvan hadden er drie teveel gedronken hadden. De controles vonden plaats op de Rueckertbaan, het Besterdplein, de Ringbaan Oost, de Gasthuisring en de Ringbaan West.

Een 34-jarige Tilburger werd op de Ringbaan Oost aangehouden. Hij blies 310 ugl. Op de Ringbaan West liepen ene 26-jarige man uit de Moer en een 35-jarige Tilburger tegen de lamp met respectievelijk 490 en 350 ugl.

Verder is er nog bekeurd voor verlopen APK, defecte
losbreekreminrichting, niet dragen van de autogordel, niet dragen van een valhelm, niet op eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs in hier niet bijgewerkt hebben van de weekstaat.

Politie houdt heler bromfiets aan

TILBURG: Gisteravond heeft de politie een 19-jarige verdachte aangehouden in zijn woning in de wijk Hasselt. Hij wordt ervan verdacht een brommer gestolen te hebben. De verdachte is inmiddels ingesloten.

Op 26 mei jl. werd op het Koningsplein een bromfiets gestolen. De 16-jarige eigenaresse heeft daar de 30^e aangifte van gedaan. De vriend van de gedupeerde zag op 4 juni de bromfiets rijden. Hij kwam in contact met de bestuurder die hem zijn brommer te koop aanbood. De verkoper, gaf direct aan dat het om een gestolen brommer ging, gaf zijn telefoonnummer af. Er werd afgesproken om later contact op te nemen. Gisteren is besloten de verdachte aan te gaan houden. Surveillanten naar het adres van de verdachte en troffen daar de brommer aan. Die is in beslag genomen. De verdachte die even later ook in de woning aanwezig was, is ook aangehouden.

Politie onderzoekt vechtpartij Smidspad

De politie kreeg gisteravond omstreeks 22.30 uur een melding dat er werd gevochten aan het Smidspad. Ter plaatse troffen de agenten drie personen aan die verklaarden te zijn mishandeld door de bestuurder van een auto en drie inzittenden. Aanleiding zou een opmerking zijn geweest van een van de slachtoffer in de richting van de bestuurder over zijn verkeersgedrag. De politie onderzoekt het incident.

Een 37-jarige Tilburger vertelde de agenten dat hij met zijn brommer over het Smidspad reed. Hij kwam vanuit de Goirkestraat. Een auto die tegen het verkeer in reed en uit tegengestelde richting kwam reed hem bijna aan. Uit de auto stapten vier jonge knullen. De
bromfietsbestuurder vroeg aan hen waar ze mee bezig waren. Deze opmerking vormde voor het viertal aanleiding om de 37-jarige Tilburger te slaan. Een van hen sloeg met een ijzeren staaf tegen zijn lichaam. Hij kwam op de grond terecht en werd door de jongens besprongen. Zijn broer, een 36-jarige Tilburger, schoot hem te hulp. Ook hij kreeg klappen en liep onder meer een hoofdwond op. De vriendin van het eerste slachtoffer, een 47-jarige vrouw liep ook naar buiten en werd met een leeg krat bier geslagen. Alle drie de slachtoffers liepen verwondingen op. De verdachten zijn na de openlijke geweldpleging gevlucht. Het zou gaan om vier personen van Noord Afrikaanse afkomst. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger aangehouden na mishandeling

TILBURG: Vanmorgen rond 06:15 uur is een 36-jarige Tilburger aangehouden in de woning van zijn ex-vrouw in de wijk Stokhasselt. Hij wordt ervan verdacht haar mishandeld te hebben. De vrouw hield hieraan een verwonding boven haar linkeroog over. Hij verklaarde regelmatig bij zijn ex-vrouw te overnachten. Zijn ex vrouw zou hebben ook hebben bedreigd met een mes. Vervolgens had hij haar een kopstoot gegeven.

Auteur: Willem van Hooijdonk