NSGK feliciteert Mis(s) 2007: Reni de Boer


07.06.2007 / 12:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nsgk

Nsgk

http://www.nsgk.nl

De NSGK feliciteert Reni de Boer met haar titel Mis(s) 2007. In een spannende live-show werd zij woensdagavond 6 juni verkozen tot mooiste, slimste, charmantste en meest betrokken gehandicapte jonge vrouw van Nederland. De Mis(s) Verkiezing is een initiatief van tv-presentatrice Lucille Werner en wordt mede mogelijk gemaakt door de NSGK.

Reni kreeg het felbegeerde Mis(s)-kroontje opgezet door premier Balkenende. Dat gebeurde aan het eind van een anderhalf uur durende show die live op tv werd uitgezonden door de Tros. Twaalf finalisten lieten zich van hun beste kant zien in een galakledingronde, een interviewronde en een badkledingronde. Na elke ronde liet de jury drie kandidaten afvallen. Uit de laatste vier finalisten werd Reni via telefoon en sms tot winnares gekozen door het publiek thuis.

De 27-jarige studente kunstgeschiedenis zit vanwege multiple sclerose in een rolstoel. Zij krijgt voor haar overwinning een vakantie naar Zuid-Afrika, een notebook en een voor haar aangepaste fiets. Daarnaast zal ze een jaar lang ambassadrice zijn van 'onbeperkt Nederland', om te laten zien dat mensen met een handicap niet alleen beperkingen maar vooral ook veel mogelijkheden hebben. Als ambassadrice zal ze bijvoorbeeld op 27 juni aanwezig zijn bij de NSGKpicknick in het Dolfinarium, een zorgeloos dagje uit voor 250 gezinnen met een gehandicapt kind.

De NSGK feliciteert ook Lucille Werner met dit prachtige resultaat. Lucille, zelf lichamelijk gehandicapt, is initiatiefneemster en presentatrice van de verkiezing. In 2006 organiseerde zijn de eerste Mis(s) Verkiezing om het taboe rond handicaps te doorbreken en te laten zien dat gehandicapten ook mooie en sterke mensen zijn. Vanwege groot succes volgde in 2007 een nieuwe verkiezing. De NSGK ondersteunt de doelstellingen van de Mis(s) Verkiezing en heeft daarom de verkiezingen in 2006 en 2007 mede mogelijk gemaakt door bij te dragen aan de financiering ervan. De NSGK is trots op het resultaat!


Noot voor de redactie (