Ingezonden persbericht


EUROPESE COMMISSIE

DIRECTORAAT-GENERAAL COMMUNICATIE

PERSBERICHT / UITNODIGING

Den Haag, 4 juni 2007

Vice-voorzitter van de Europese Commissie Franco Frattini bezoekt Den Haag op 7 juni

De portefeuille van de heer Frattini behelst onder meer immigratie, asiel, veiligheid, de strijd tegen terrorisme en grondrechten.

Hij bezoekt op 7 juni een aantal organisaties die op deze onderwerpen actief zijn en die allen in Den Haag gevestigd zijn.

Den Haag profileert zich dan ook in het buitenland als "Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid".

De heer Frattini heeft een onderhoud met de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken, Hirsch Ballin en Ter Horst. Na dit gesprek zal om 14.30 uur gelegenheid zijn tot het stellen van vragen aan de heer Frattini en de Nederlandse bewindslieden

bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag. '
s Middags bezoekt de heer Frattini Eurojust, het Europese agentschap voor justitiële samenwerking, en Europol, de Europese politiedienst.

Leden van het college van Eurojust zullen een aantal afgesloten zaken behandelen en toelichten. Bij Europol, Raamweg 47, 2596 HN Den Haag,

zal om 17.00 uur een persconferentie gegeven worden door de heer Frattini, Michael Kennedy, President van het College van Eurojust en Max-Peter Ratzel, Directeur van Europol.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Klasja van de Ridder of Ramon van Barneveld, Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, afdeling persvoorlichting, tel. 070-3135300.

Om uw komst naar de persontmoeting met de heer Frattini en de ministers Hirsch Ballin en Ter Horst aan te kondigen, kunt u een e/mail sturen naar burhay@ec.europa.eu.

Heeft u interesse om de persconferentie bij Europol bij te wonen, geeft u dan vóór 6 juni, 12.00 uur de naam van het medium waarvoor u werkt, uw eigen naam en indien u met de auto naar Europol komt, uw kenteken, door via corporate.communications@europol.europa.eu.

Op 7 juni dient u op beide locaties een geldig identiteitsbewijs en uw perskaart te kunnen tonen.

Dit persbericht werd verzonden door de Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag; Postbus 30465, 2500 GL Den Haag, Tel: +31-70-313 53 00, Fax: +31-70-364 66 19, E-mail: ramon.van-barneveld@ec.europa.eu