Fiets voor niets


05.06.2007 / 10:48 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kumpany

Kumpany

Amsterdam 5 juni- Fietsen zijn erger dan sokken, ze verdwijnen geruisloos. Van alle gestolen fietsen wordt minder dan 1 procent teruggevonden. Eristoff Vodka speurde deze fietsenverdwijnplek op en haalde maar liefst honderd fietsen terug. Nadat deze oude fietsen zijn opgeknapt en verfraaid door fietsenmakers van de Sociale Werkvoorziening worden ze op donderdag 7 juni teruggegeven aan de inwoners van Amsterdam en Utrecht, 2 steden waar erg veel fietsen verdwijnen. Gratis af te halen.

Op Eristoff.nl worden de Google Earth-coördinaten bekend gemaakt waar deze opvallende witte rossen neergezet worden. Voordat ze worden teruggezet in het wild, zijn ze niet alleen technisch onder handen genomen door de fietsenmakers van re-integratiespecialist Pantar, maar ook voorzien van allerlei extras. Bagagemanden met geraniums, chopper-sturen, low-rider zadels en custom verlichting, je kunt het allemaal tegenkomen op deze coole tweewielers.

Makes life just a little nicer
De actie maakt deel uit van een campagne van Eristoff. Het leven is al hard genoeg, dus kunnen bezoekers via de website van de vodka-producent ideeën aandragen 'to make life a little nicer'. De leukste worden gerealiseerd. Voorbeelden van eerdere acties zijn sterke mannen die op festivals en concerten kleine mensen op hun schouders tillen, zodat zij hun favoriete artiest goed kunnen zien en portiers die euros uitdeelden aan clubbezoekers.