Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 4 juni 2007

Lezing John Roberts over corporate governance in Tilburg

Hoogleraar Stanford University te gast

Op donderdag 7 juni houdt hoogleraar John Roberts van de Amerikaanse Stanford University een lezing over corporate governance aan de Universiteit van Tilburg. Hij zal ingaan op de vraag of aan werknemers meer macht moet worden gegeven in de Raad van Commissarissen. Roberts wordt beschouwd als kandidaat voor de Nobelprijs voor Economie 2007.

De lezing van donderdag aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen draagt de titel Shareholder interests, human capital investment and corporate governance. De kwestie die Roberts aan de orde stelt, een machtsverschuiving in de richting van werknemers, werd onlangs nog bepleit door het CNV naar aanleiding van de gang van zaken rondom ABN-Amro.

John Roberts bezet de John H. and Irene S. Scully leerstoel in Economie, Strategie en International Business van de Graduate School of Business aan Stanford University. Hij publiceerde meer dan 70 artikelen in wetenschappelijke toptijdschriften. Enkele jaren geleden verkoos The Economist zijn boek The modern firm: Organizational design for performance and growth (2004) tot business boek van het jaar.

Noot voor de pers
De lezing van John Roberts vindt plaats op donderdag 7 juni, 16.00 uur in het Dantegebouw van de Universiteit van Tilburg, zaal DZ2. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Clemens van Diek, hoofd communicatie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, tel. 013 - 466 2500; e-mail c.vandiek@uvt.nl of Corine Schouten, afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen, tel. 013 - 466 2993; e-mail c.h.schouten@uvt.nl. Meer persberichten van de UvT staan op www.uvt.nl/persberichten.

UvT Persbericht