Groep Colruyt

Persberichten
Terug naar vorige pagina

05/06/07

Colruyt wint Belgische Energie- en Milieuprijs 2007

Vrijdag 1 juni 2007 kreeg Colruyt de Belgische Energie- en Milieuprijs 2007 (Speciale Prijs Fortis Premium Award 2007).

Deze `Premium' prijs wordt toegekend aan de actie op het gebied van energie en/of milieu die het meest in het oog springt.

Volgens de jury is de prijs een beloning voor de acties van Colruyt en haar jarenlange, voortdurende inzet op het vlak van milieu en energie door middel van haar intern `Green Line' Handvest. Die vormen het perfecte bewijs dat een bedrijf concreet - en zuinig - kan handelen voor duurzame ontwikkeling, terwijl het milieu en de energie geen deel uitmaken van haar `core business'. Daarnaast levert het bedrijf opmerkelijke initiatieven op het vlak van investeringen in en plaatsing van windmolens en zonnepanelen.

Bovendien is Colruyt ook laureaat in de categorie bedrijven, met de Holcim Business Environment Award 2007, toegekend voor haar permanente acties ten voordele van het milieu, van duurzaam energiegebruik en van de productie van `groene' energie.

Luc Rogge (directeur-generaal Colruyt): `Bij Colruyt zijn we zeer blij met deze erkenning van onze inspanningen voor het leefmilieu, sinds 1990. Deze prijzen zijn een opsteker voor iedereen in de firma, en een mooie aanmoediging om ook in de toekomst verder te zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven.'

Meer info over het Green Line-charter en de milieu-initiatieven van Colruyt vindt u hier.