Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Automobilist over de kop

Beek, 05-06-2007 o Een 39-jarige man uit Duitsland is op 3 juni omstreeks 14.00 uur lichtgewond geraakt toen hij met zijn auto over de kop sloeg op de Eltenseweg in Beek. Hij werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval volgde op een achtervolging door de Duitse politie. De man had zich in Duitsland onttrokken aan een verkeerscontrole waarop de Duitse collegas de achtervolging inzette. Door een stuurfout sloeg de man op de Eltenseweg in Beek op Nederlands grondgebied over de kop. Hij raakte lichtgewond en werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

In de auto van de man werd een drug genaamd Quat aangetroffen. Deze drug is in Nederland niet verboden maar in Duitsland wel. De auto is afgesleept naar het bureau in Elten, Duitsland. Na overleg werd duidelijk dat de Duitse justitie niet de uitlevering zal verzoeken omdat het in Nederland niet om een strafbaar feit gaan. De man zal in Duitsland nog een verklaring dienen af te leggen waarna justitie in Duitsland verder beslist over al dan niet vervolgen van de man.