Gemeente Leiden

Datum | |31 mei 2007 |

Persuitnodiging

Ondertekening contract Leidse Werkbrigade

Dinsdag 5 juni zullen de zestien jongeren die deze zomer vrijwillig een paviljoen van een weeshuis gaan opknappen in Buffalo City, Zuid-Afrika een contract ondertekenen met de Stichting Stedenband Leiden - Buffalo City. Daarmee zullen ze benoemd worden tot Ambassadeur van de Stedenband.

De Leidse Werkbrigade bestaat uit zestien jongeren tussen de zestien en de tweeëntwintig jaar uit Leiden en omgeving. Zij gaan zich vrijwillig inzetten voor een weeshuis in Leidens zusterstad Buffalo City. Dat doen ze in samenwerking met een aantal Zuid-Afrikaanse jongeren van dezelfde leeftijd. De bedoeling is dat in drie weken tijd een paviljoen van het weeshuis wordt opgeknapt, dat redelijk vervallen is. De werkzaamheden van de jongeren zullen onder andere bestaan uit schoonmaken, schilderen en muurschilderingen maken, schuren en klussen (bijvoorbeeld kapotte kledingkasten maken). Doel van deze trip is het paviljoen voor de weeskinderen wat leefbaarder en een stuk gezelliger te maken.

Naast het doen van vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika zijn de Nederlandse jongeren ook tot eind 2007 ambassadeur van de stedenband Leiden-Buffalo City. In die tijd zullen ze op verschillende manieren proberen de bekendheid van Buffalo-City onder de inwoners van Leiden te verhogen. De jongeren zullen onder andere een boekje maken over hun belevenissen in Afrika, ze krijgen een plaats in de Stadskrant van Leiden en helpen mee aan de evenementen die de stedenband organiseert.

Het contract wordt om 16.15 uur ondertekend in de Tuinzaal van de Burcht onder toeziend oog van wethouders en Raadsleden uit Buffalo City en Leiden, het bestuur van de Stedenband, de ouders, de begeleiders van het project en jongeren die eerder aan het project hebben deelgenomen. Na afloop vindt een receptie plaats, waar ook een fototentoonstelling te zien is van het project.

Nadere informatie:
Muriel Bosman, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 5030 of 06-41132299 of kijk op www.leidsewerkbrigade.nl

-----------------------


---- --