Ingezonden persbericht


Persbericht

5 juni, 2007

Zebra Technologies vernieuwt antibacteriële patiëntpolsband

Verbetering draagt bij aan efficiëntere en veiliger patiëntenzorg

Zebra Technologies, marktleider op het gebied van on-demand printoplossingen voor de gezondheidszorg, introduceert een nieuwe zelfklevende sluiting voor zijn Z-Band Direct. De nieuwe sluiting voor deze patiëntpolsband is speciaal ontworpen om het gebruiksgemak en de veiligheid te bevorderen.

De nieuwe-generatie Z-Band Direct-polsband is beschikbaar in verschillende maten en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De bovenlaag van de polsband is bestand tegen alcohol, water, schuim, zeep en bloed. De antibacteriële coating beschermt de polsband tegen bacteriën als stafylokok, P. aeruginosa en E. Coli, de drie belangrijkste veroorzakers van ziekenhuisinfecties.

Onderzoek van de Joint Commission International Centre For Patiënt Safety toont aan dat het incorrect identificeren van een patiënt de oorzaak is voor 13 procent van de fouten tijdens operaties en 67 procent van de fouten bij bloedtransfusies. Het gebruik van barcodes op patiëntpolsband zorgt ervoor dat de beschikbare patiëntgegevens nauwkeurig worden gebruikt en de behandeling hierop kan worden afgestemd.

"Wanneer een patiëntpolsband kwetsbaar is en verloren raakt of onleesbaar wordt verhindert dit een goede identificatie van patiënten. Dit kan leiden tot medische missers", zegt Debbie Murphy, global practice leader life sciences bij Zebra Technologies. "De polsbanden van Zebra zijn duurzaam en bieden een praktische oplossing voor het identificeren van patiënten binnen de vaak drukke ziekenhuisomgeving."

De van barcode voorziene polsbanden van Zebra beschermen de privacy van de patiënt en zorgen ervoor dat verpleegkundigen, artsenassistenten en medewerkers van het laboratorium patiënten correct kunnen identificeren en beschikken over de benodigde medische informatie als zij de polsband scannen. Het gebruik van polsbanden helpt zorgverleners bovendien om te voldoen aan de voorschriften voor patiëntveiligheid en privacy.

"Patiëntenpolsbanden met barcode zijn belangrijk bij de preventie van medische missers en zorgen voor meer efficiëntie. Daarnaast bieden ze extra zekerheid bij andere activiteiten binnen de patiëntenzorg, zoals bij het afnemen van monsters en bloedtransfusies", vervolgt Murphy. "De nieuwe polsband biedt onze klanten binnen de gezondheidszorg een efficiënte en rendabele manier om de veiligheid van de patiëntenzorg te verbeteren. Het is een betrouwbare oplossing voor patiëntidentificatie, want de polsband blijft scanbaar gedurende het gehele ziekenhuisverblijf van de patiënt."

De nieuwe polsband biedt zes mogelijkheden voor kleurcodering waarmee risicofactoren en speciale behoeften van de patiënt kunnen worden aangegeven.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Zebra
Zebra Technologies (Nasdaq: ZBRA) is leverancier van on-demand printoplossingen voor bedrijven en overheidsorganisaties in meer dan 100 landen wereldwijd. Meer dan 90 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt Zebra-printers. Diverse applicaties profiteren van de thermal barcode- en smart label-, bon- en kaartprinters van Zebra. Daarnaast levert Zebra Technologies software, connectivity-oplossingen, etiketten en folies. Op www.zebra.com vindt u meer informatie.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Mikel van Urk van Zebra Technologies: Tel: +31 (0)30 69 27 121
E-mail: mvanurk@zebra.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com