Gemeente Oirschot

Eigen Wijs Dag 2007

Op woensdag 30 mei vond de jaarlijkse Eigen Wijs Dag plaats in de gemeente Oirschot. Leerlingen van de T3-klassen van het Kempenhorst College waren de hele dag te gast in het gemeentehuis. Wethouder Raf Daenen en Remco Spooren (coördinator Politieke Jongeren Projecten) ontvingen de leerlingen om 9:00 uur in de raadzaal.

De hele dag hebben de leerlingen in groepjes gewerkt aan projecten die in het teken staan van Jeugd- en Jongerenwerk. Zij bedachten de plannen: "Huiswerkbegeleiding", "Gezond eten op school", "Vakantiebanenmarkt", "Houd Oirschot schoon" en "Verkeersveiligheid Kempenhorst College". Hierbij schakelden zij ook de hulp in van de aanwezige ambtenaren.

's Avonds om 19:00 uur bespraken de leerlingen met de wethouder de projecten in een bijzondere afsluitende raadsvergadering. Uiteindelijk is er gekozen voor het project gezonder eten op school met de slogan "Eet gezond, verlies je dikke kont....". De gemeente draagt bij in de kosten van het project tot een bedrag van EUR 1.200,--. Het project wordt in samenwerking met de leerlingen, de directie van het Kempenhorst College en het cateringbedrijf uitgevoerd.