Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte mishandeling na 2 jaar in de kraag gevat

Apeldoorn, 05-06-2007 o De politie heeft maandag na bijna twee jaar speuren een 25-jarige inwoner uit Vaassen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstige mishandeling op 4 september 2005 op de Paul Krugerstraat in Apeldoorn. De man wist tot dit moment uit handen van de politie te blijven, maar is uiteindelijk toch opgepakt.

Bij de ernstige mishandeling, die plaatsvond rond 01.59 uur in de nabijheid van een uitgaansgelegenheid, raakte een toen 22-jarige inwoner uit Apeldoorn zodanig gewond dat hij moest worden behandeld in het ziekenhuis, hij werd behoorlijk geschopt en geslagen. De mishandeling veroorzaakte op dat moment de nodige commotie, omdat er veel mensen omheen stonden. Aanvankelijk werd een tiental verdachten aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleken een 20-jarige inwoner uit Heerde en de 25-jarige Vaassenaar als hoofdverdachten voor de mishandeling in aanmerking te komen. Dit werd vastgesteld dankzij een uitgebreid verhoor van veel getuigen en de verklaringen werden bevestigd door camerabeelden van het horecatoezicht.

De politie is al die tijd alert geweest op het vinden van de Vaassenaar, maar hij wist tot dit weekend uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk hebben de voortdurende inspanningen van de politie tot de aanhouding van de man geleid. De rechtbank had de behandeling van deze zaak uitgesteld tot het moment van de aanhouding van de Vaassenaar. Nu dat gebeurd is kan het dossier worden afgemaakt en kunnen beide verdachten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.