Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (05/06)

BERGEN OP ZOOM, 5 juni 2007

Man pleegt overval op juwelier
BERGEN OP ZOOM: Een man heeft dinsdagochtend rond 11.00 uur een overval gepleegd op een juwelier op de Grote Markt. De man reed de markt op met een personenauto van het merk Volkswagen Golf, stapte uit en liep de juwelierszaak binnen. Daar vernielde hij met een slagvoorwerp een vitrinekast en nam daar een nog onbekend gebleven buit mee. De man, gekleed in een wit overhemd en een zwarte broek met een zwarte langharige pruik op, liep daarna naar buiten. Daar stapte hij weer in de auto en reed weg. Een half uur later is de auto gedeeltelijk uitgebrand aangetroffen op het Benedenbaantje. De auto bleek eerder gestolen te zijn in België. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Verschillende getuigen hebben het incident zien gebeuren. De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben zich te melden bij de politie.

Politie controleert op snelheid
FIJNAART/STANDDAARBUITEN: De politie heeft maandag een tweetal snelheidcontroles gehouden. Snelheid is één van de vijf speerpunten waar de Politie Midden & West Brabant actief op controleert. Uit onderzoek en analyse van ongevallen blijkt namelijk dat door overtreding van de maximum snelheid verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen.

Op de Parallelweg in Fijnaart controleerde de politie tussen 15.30 en 15.50 uur. In totaal passeerden 40 bestuurders de controle waarbij er 2 te hard reden. Tussen 16.40 en 17.00 uur is gecontroleerd op de Molendijk in Standdaarbuiten. Daar passeerden 56 bestuurders de controle waarbij er 1 te hard reed.

Politie houdt man aan voor vernieling van gebouw GGZ
ROOSENDAAL: De politie heeft een 28-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden omdat hij maandagmiddag een drietal ruiten van het pand van de GGZ had ingegooid. De man was het niet eens met de werkwijze van de GGZ. Daarop heeft hij de ruiten ingegooid. De man is aangehouden en inverzekering gesteld.

Man aangehouden na mishandeling
BERGEN OP ZOOML: Maandagavond is een inwoner van Bergen op Zoom mishandeld door een vrachtwagenchauffeur. Deze was het niet eens met de sluiting van een gelegenheid aan de Blankenweg. De 43-jarige chauffeur sloeg het slachtoffer daarop in zijn gezicht. De man is hierop in zijn vrachtwagen gaan zitten en wilde de deur niet opendoen. De politie heeft de man uit de vrachtwagen gehaald en aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Eigenaar auto ziet auto wegrijden
ROOSENDAAL: De eigenaar van een personenauto die geparkeerd stond aan de Bandeliersberg keek maandagnacht vreemd op toen hij zijn auto plotseling zag wegrijden. Omstreeks 01.30 uur hoorde de man gestommel en keek uit het raam. Hij zag dat de portieren van zijn auto werden gestolen en dat zijn auto wegreed. Van de man is een aangifte opgenomen en de auto staat inmiddels gesignaleerd. Het betreft een personenauto van het merk Ford, type Escort, voorzien van het kenteken XR-75-GZ.

Politie houdt twee mannen aan voor bezit harddrugs
ROOSENDAAL: De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding van geluidsoverlast. Bij de woning aan de Jan Vermeerlaan stond de muziek inderdaad te hard waarop de politie de bewoners vroegen de muziek zachter te zetten. In de woning bleek echter een hoeveelheid harddrugs te liggen. Het tweetal, een 26-jarige en een 23-jarige inwoner van Roosendaal, beaamde dat het hier ging om speed. De mannen zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De harddrugs is inbeslaggenomen. De muziek is uitgegaan.

Hoge boete voor snelheidsovertreding
MOERDIJK: Een 47-jarige Belgische motorrijdster is dinsdagochtend staande gehouden op de rijksweg A16. Nabij knooppunt Zonzeel werd zij door het Regionale verkeershandhavingsteam gespot met een snelheid van 156 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Na overleg met de officier van justitie kreeg de Belgische een boete van 430 euro die zij direct moest voldoen. Na betaling kon zij haar weg weer vervolgen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst