AutoRai

Alfa 159 Ti: Sportieve luxe in optima forma

(6/5/2007)
Alfa Romeo introduceert een nieuwe uitvoering met een legendarische naam. Het succesvolle Alfa 159-gamma wordt uitgebreid met de uiterst complete Ti-uitvoering. De toevoeging âTiâ staat voor sportieve prestaties en een veelomvattende standaarduitrusting.

De Alfa 159 is voortaan leverbaar in de uitvoeringen Impression, Progression, Distinctive, Business en Ti. Dynamiek en rijplezier, kenmerken van iedere Alfa 159, komen in de Ti-versie nog sterker tot hun recht.

Sportieve aantrekkingskracht
Uiterlijk is de Alfa 159 Ti herkenbaar aan 19 inch lichtmetalen velgen in 10-spaaks design met banden in de maat 240/40, in carrosseriekleur gespoten side skirts en âTiâ-typeaanduiding. Het 20 mm verlaagde sportonderstel en het Brembo-remsysteem met roodgelakte remklauwen dragen bij aan de sportieve prestaties en versterken de bijzondere uitstraling.

Het interieur zet nieuwe normen op het gebied van sportieve luxe dankzij speciale sportstoelen met lederen bekleding en stoelverwarming, zwarte hemelbekleding, interieurafwerking met donker aluminium accenten, aluminium pedalen en aluminium dorpellijsten met âTiâ-opdruk. Het sportstuurwiel is voorzien van audiobediening en evenals de pookknop bekleed met leder. Tot de functionele uitrustingsdetails behoren elektrische ramen voor en achter, bi-zone airconditioning en Vehicle Dynamic Control (VDC).

Krachtige benzine- en dieselmotoren
De ongekende sportiviteit en luxe van de Alfa 159 Ti komen ook tot uiting in het motorenaanbod. De Alfa 159 Ti is leverbaar met de krachtige 2.2 JTS en 3.2 JTS benzinemotoren, naar wens in combinatie met respectievelijk de Selespeed of Q-tronic automatische transmissie, en de 1.9 JTDm 16V en 2.4 JTDm 20V dieselmotoren, naar wens ook met Q-tronic automatische transmissie.

De Alfa 159 Berlina 2.2 JTS Ti is leverbaar vanaf ⬠39.685,â (Sportwagon ⬠40.985,â), de Berlina 1.9 JTDm 16V Ti vanaf ⬠40.050,â (Sportwagon ⬠41.350,â).