Siemens

Persbericht

0706.943

Den Haag, maandag 4 juni 2007

Nieuwe Siemens bandweger voor betrouwbare continue wegingen

Siemens brengt met de Milltronics MBS-bandweger een modulair systeem op de markt voor het middelzware capaciteitsbereik. De bandweger heeft een meetresultaat van ± 1,0 %. De nieuwe apparatuur is ontwikkeld voor het continu wegen van materiaal dat wordt aangevoerd op trilbanden, zoals zand, kiezel of steenslag.

De bandweger is uitgevoerd met krachtige loadcellen, die in een vorm van een parallellogram zijn geplaatst. Hiermee worden de loodrecht werkende krachten rechtstreeks gemeten. Eventuele horizontaal werkende krachten, bijvoorbeeld als de band enigszins scheef loopt, hebben geen invloed op de nauwkeurigheid. Ook onregelmatige belading van de band of een hoge bandsnelheid verstoren de meetresultaten niet.

De nieuwe bandweger werkt zonder dwarsdrager. Hierdoor kan zich minder materiaal vastzetten. Bovendien kan men de bandweger op een uniforme manier aanpassen aan de gangbare breedten van transportbanden. Voor het installeren van de bandweger hoeft men slechts vier schroeven te monteren en de bandweger in het circuit van de bestaande transportband in te passen.

De bandweger vormt in combinatie met de meetwaarde-omvormer Milltronics BW100 en de snelheidssensor TASS een compleet pakket om een bandweeginstallatie te realiseren.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Naud Luijerink
Tel: (070) 333 7427
E-mail: naud.luijerink@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com

Digital beeldmateriaal is te downloaden van:
www.siemens.com