Politie Gelderland-Midden

Man beroofd van snorfiets; politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 5-6-2007 13:18:42

ARNHEM- Een 21-jarige Arnhemmer is maandagavond in zijn woonplaats met geweld beroofd van zijn snorfiets. De man is hierbij niet gewond geraakt. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie roept getuigen op te reageren.

Volgens het slachtoffer reed hij omstreeks kwart voor elf op zijn snorfiets over Nelson Mandelabrug, komende uit de richting van Oosterbeek. Ter hoogte van Meijnerswijk zou een nog onbekende jongen de Arnhemmer hebben gedwongen te stoppen waarna onder bedreiging met geweld diens snorfiets werd afgenomen. Volgens het slachtoffer zou daarbij ook gedreigd zijn met een steekvoorwerp.

Scooters
Het zou gaan om een jongen van ongeveer achttien jaar oud met een lichtgetinte huidskleur en een vermoedelijk Antilliaans uiterlijk. Hij had krullend haar, een klein snorretje en in beide oren een oorbel. De jongen droeg een wit vest en sportschoenen. Nadat de snorfiets afhandig was gemaakt, ging de dader er vandoor. Tijdens de beroving stonden nog twee andere jongens en een meisje met twee scooters die kennelijk bij de dader hoorden.

Tips
Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader mogelijk hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen. De Arnhemse politie is bereikbaar onder 0900-8844 of via E-mail RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het recent opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven. (07-087562)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---